Nye koranoptøjer i Örebro og Rinkeby

SVERIGE: Politiet er blevet tvunget til at trække sig i forbindelse med uroligheder i Örebro. De vrede racefremmede reagerer på, at Rasmus Paludan brændte en koran af i byen.

Der blev rapporteret om voldelige optøjer i Linköping og Norrköping i går, efter Stram kurs afholdt demonstrationer med koranbrændinger i byerne.

Langfredag ​​planlagde kontrajihadistpartiet at holde et møde i Rinkeby og i Vivalla i Örebro, hvor partileder Rasmus Paludan ville holde tale og en koran ville blive brændt.

Allerede før mødet flyttede politiet demonstrationen til Sveaparken, da det blev vurderet umuligt at garantere trygheden i det multikulturelle Vivalla.

Men kort efter, at den nye placering blev annonceret klokken 17.00, samledes mere end 200 mennesker, som kastede sten og fyrværkeri og forsøgte at bryde politiets rækker.

Allerede klokken 18:30 skal politiet have været tvunget til at trække sig fra den oprørte menneskemængde, melder Nerikes allehanda.

Ifølge P4 Örebro skal såkaldte moddemonstranter have nået at stjæle en politibus, som de kørte rundt et par omgange, inden de satte ild til den.

Moddemonstranter overtog politibussen og kørte den, fortæller P4 Örebros David Forsell fra stedet samtidig med, at politiet trak sig tilbage.

Det er en alvorlig situation, som vi gør vores yderste for at håndtere, siger politiets talskvinde Diana Qudhaib til TT.

Politiet skal også have været tvunget til at affyre et advarselsskud for at sikre et andet politikøretøj.

Kort efter kom flere politibiler under beskydning, og klokken 19.30 besluttede politiet at opløse forsamlingen “på grund af den alvorlige sikkerhedssituation”.

I alt er der meldinger om fem sårede politibetjente. I første omgang var der fire sårede, hvilket blev kommenteret af politiets talskvinde Diana Qudhaib.

Tre af politibetjentene er lettere såret. Jeg har ingen oplysninger om den fjerde, men betjenten fik en sten kastet i hovedet.

En privatperson skal også være kommet til skade ved at få kastet en sten i hovedet.

I Rinkeby lykkedes det delvist for Stram kurs at gennemføre sin demonstration, som var planlagt til at blive afholdt mellem klokken 11 og 15. Klokken 14 måtte politiet dog afbryde, “da flere kom til stedet og moddemonstranterne eskalerede med stenkast mod politiet” .

Det eskalerede, og i forbindelse med det blev syv-otte personer anholdt for voldsomt optøjer, forsøg på overfald og en sag om overtrædelse af knivloven, siger Daniel Wikdahl , pressetalsmand for politiet i Stockholm, til SvD .

“Et angreb på demokratiet”

Rigspolitichef Anders Thornberg kommenterer i en pressemeddelelse på politiets hjemmeside i skarpe ord om urolighederne i Norrköping og Linköping. Ifølge Thornberg er angreb på politiet “en trussel mod retsstaten og demokratiet”.

Det, der skete i Linköping og Norrköping, er fuldstændig forkasteligt og vil aldrig blive accepteret. Jeg har sørget for, at de ansatte, der kom til skade, er blevet taget hånd om. Vi lever i et demokratisk samfund, og en af ​​politiets vigtigste opgaver er at sikre, at folk kan bruge deres grundlovsbeskyttede rettigheder til at demonstrere og udtrykke deres mening. Politiet skal ikke vælge, hvem der har den ret, men altid gribe ind, hvis der sker en forbrydelse. At give efter for politi og politiudstyr er et angreb på både retsstaten og demokratiet. Vi vil gøre vores yderste for at retsforfølge dem, der har været involveret i både urolighederne og hærværket, siger rigspolitichef Anders Thornberg.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //