Nyheden om, at Iran afskaffer moralpolitiet, var falske nyheder fra Vesten

IRAN: I løbet af søndagen rapporterede flere vestlige medier, at Iran afskaffer sit moralpolitis »vejledningspatrulje«. Nu viser det sig, at det var falske nyheder fra nyhedsbureauet AFP.

Irans »vejledningspatrulje« kontrollerer, at en iransk kvinde optræder anstændigt offentligt på gaderne i Teheran. Foto: Fars Media Corporation, CC BY 4.0.

Nordfront.se rapporterede søndag, at Iran ifølge vestlige medier har besluttet at afskaffe den såkaldte vejledningspatrulje, der blandt andet kontrollerer, at kvinder klæder sig anstændigt.

Men nu ser det ud til, at nyhedsbureauet AFP »fejlfortolkede« udtalelser fra Irans justitsminister Mohammad Javad Montazeri. Dette ifølge den amerikanske tænketank Institute for the Study of War (ISW). I et indlæg mandag skriver tænketanken:

Montazeri, som svar på en journalists spørgsmål, bemærkede, at sikkerhedsstyrker har reduceret moralpatruljen i de seneste måneder – en udtalelse, som nogle vestlige medier fejlagtigt har malet som en bekræftelse af, at regimet afskaffede patruljeringen. Iranske statsmedier præciserede senere, at Montazeri kun bekræftede reduktionen af ​​moralpatruljer i stedet for at annoncere en afslutning på programmet. Ingen anden iransk repræsentant har tilkendegivet, at den har afskaffet moralpolitiet.

Ifølge Irans regering er urolighederne i landet baseret på en zionistisk påvirkningskampagne med oprindelse i Israel og USA. Påvirkningskampagnen har til formål at splitte landet og skabe plads til et regimeskifte, hvorfor en sådan indrømmelse til dem, der protesterer, næppe ville mindske urolighederne.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //