Nyt «demokratiproblem»: Heilende børn i Liseberg forlystelsespark

SVERIGE: I år er Liseberg forlystelsespark blevet tvunget til at håndtere en helt nyt fænomen: børn og unge som «heiler» når de passerer rutsjebanernes kameraer.

Nordens største forlystelsespark, Liseberg i Göteborg, siger, at de i år er blevet nødt til at håndtere en helt nyt fænomen. Børn og unge hævdes at udføre en såkaldt heiling når de passerer rutsjebanernes kameraer.

Dette «problem» er forekommet helt siden årets sæsonstart siger fungerende parkchef Fredrik Löfgren til SVT.  Det skulle hænde i forlystelserne Flumride og Helix, og det handler om børn og unge mellem 13 og 16 år.

– Nå et sådan foto tages tilkalder vi vores vagter og politi med det samme. Vi vil vise, at vi ser alvorligt på en sådan opførsel. Det er jo en forbrydelse, som bliver begået, forklarer Fredrik Löfgren.

Alene i år har Liseberg noteret 40 Hitler-hilsener. I otte tilfælde har det ført til politianmeldelse og trods mangel på ressourcer virker politiet til at slå hårdt ned på disse «forbrydelser».

– At man laver en Hitler-hilsen i rutsjebanen er frygteligt. det er hetz mod folkegruppe, siger Andrea Hammar, efterforskningsleder for den såkaldte demokrati- og hadkriminalitetsgruppe i politiområde Vest.

Hun mener samtidigt, at det sandelig er vanskeligt at bevise, at det virkelig drejer sig om en såkaldt Hitler-hilsen, men at politiet snakker med folk og analyserer billeder, alt for at bevise et eventuelt hadmotiv.

De heilende børn i Liseberg fik opmærksomhed allerede i juni af Nordisk Radio-programmet «Mer enn ord». Hør nedenfor Simon Engelin fortælle hvordan han bevidnede en pågående hadforbrydelse oh hvordan politiet håndterede sagen.

Kilde:
SVT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Jeg “heiler” eller hilser på folk hver dag med flad hånd mod dem. noget vi har gjort i meget langtid, før Hitler også.

  • Scandinavianheritage says:

    Hvor tåbeligt lad dog børne og de unge have det lidt sjovt men det er typisk for klovne verden med alt den zionistiske kulturmarxistiske censur der skal bestemme hvad man må og ikke må.

  • Kan lige se en stakkels dreng der sidder med armene op og har det sjovt og bagefter blive opsøgt af politiet, hold kæft hvor er det til grin!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //