Obamas forfædre var slaveejere

USA: Reuters har undersøgt den amerikanske politiske elites slægtstræer og opdaget, at 118 af landets mest indflydelsesrige ledere har forfædre, der ejede slaver. Donald Trump er dog en af de få, der ikke har en sådan baggrund.

Barack Obama. Foto: Pixabay (CC0)

Da den historiske slavehandel i USA er et højspændt politisk emne, har nyhedsbureauet Reuters undersøgt den amerikanske elites forfædre for at se, om nogen har forbindelse til industrien. Man opdagede, at intet mindre end 118 af landets ledere nedstammer fra slaveejere.

Resultatet viste, at to dommere i Højesteret, 11 guvernører, over 100 kongresmedlemmer samt adskillige præsidenter er direkte efterkommere af slaveejere.

Disse inkluderer blandt andet mindretalslederen i Senatet, republikaneren Mitch McConnell, samt demokratiske senatorer som Elizabeth Warren og Tammy Duckworth. Blandt de hvide på deres familieside er også den tidligere præsident Barack Obama efterkommer af en slaveejer, ligesom de tidligere præsidenter Jimmy Carter, far og søn George Bush og Bill Clinton. Selv den nuværende præsident Joe Biden har en forfader, der ejede mindst en slave.

Den eneste nuværende amerikanske præsident, der ikke har slaveejere blandt sine forfædre, er Donald Trump. Dog konstaterer Nya Dagbladet, at dette skyldes, at ingen af Trumps bedsteforældre blev født i USA, og at hans forfædre først immigrerede til landet efter slaveriet blev afskaffet i 1865.

Ingen af de undersøgte elitemedlemmer har ønsket at besvare spørgsmål eller kommentere Reuters’ oplysninger.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lars Agerbæk says:

    Elizabeth Warren – 1/1000 del indianer og efterkommer fra slaveejere. Den essentielle venligbo.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //