Østjyllands Politi indfører visitationszone i Århus

ÅRHUS: Flere områder i Aarhus omfattes af visitationszone efter en række voldelige overfald og episoder i byen.

En formodet krig blandt kriminelle om hashmarkedet i en del af Aarhus får nu Østjyllands Politi til at indføre en visitationszone i byen.

Fra i går, mandag klokken 18, kunne betjente derfor foretage kropsvisitationer, undersøge tøj, biler eller andet for at finde ud af, om nogen har for eksempel våben på sig.

Zonen dækker områderne Trillegården/Herredsvang, Kalmargade, Frydenlund og Botanisk Have. Den afgrænses hovedsageligt af Viborgvej, Vestre Ringgade, Randersvej og Hasle Ringvej.

Årsagen til zonen er en stribe overfald og voldelige episoder i Aarhus den seneste tid.

– Vi vil ikke acceptere, at den her ulmende uro udvikler sig. Derfor indfører vi fra og med i dag en visitationszone i området, siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

– Det er vores nuværende opfattelse, at der er tale om nogle interne stridigheder, der formentlig bunder i en uenighed om hashmarkedet i området omkring Frydenlund, siger han.

Politiet har allerede i sidste uge sendt flere betjente ud i de århusianske gader, og den øgede patruljering vil fortsætte indtil videre.

De voldelige episoder er blandt andet et slagsmål og knivoverfald i sidste uge.

Her blev to mænd stukket i ben og baller, da de blev overfaldet, mens de sad i en parkeret bil. En anden bil ankom til stedet, hvorefter to personer løb over til den holdende bil.

Først slog de ruderne itu, hvorefter de åbnede døren og overfaldt personerne i bilen. Bagefter løb de tilbage til deres egen bil og kørte fra stedet.

Det er uvist, om der sad flere personer i denne bil.

Ugen inden blev en 20-årig mand skudt i armen med et haglvåben, mens en 19-årig mand blev stukket i nakken med en spids genstand.

Borgmester i Århus Jacob Bundsgaard (S) bakker op om visitationszonen, der foreløbigt løber frem til 18. marts.

– Jeg synes, det er helt rigtigt fra starten at sætte hårdt og resolut ind og vise, at vi i Aarhus ikke accepterer den slags uro og vold med brug af våden i gaderne, siger han i en pressemeddelelse.

Kilder:
Århus Stiftstidende


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Kristian Niss says:

    part and parcel


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //