Østrig: Nedlukning fra på mandag og vaccinekrav fra februar

CORONA: En stigende coronasmitte får nu den østrigske regering til at tage et drastisk skridt: Fra den 1. februar indføres et decideret krav om at lade sig vaccinere mod covid-19.  Er man til den tid ikke blevet vaccineret, risikerer man bøde eller fængselsstraf.

Det fortalte landets kansler, Alexander Schallenberg, på et pressemøde her til formiddag.

– Trods måneders forsøg på overtalelse er det ikke lykkedes os at overbevise nok folk til at blive vaccineret, sagde han og kaldte vaccinationskravet »udgangsbilletten« fra coronakrisen:

– En stigning i vaccinationsraten er den eneste måde, vi kan komme ud af denne onde cirkel på.

Ifølge de seneste tal er 63,9 procent af østrigerne færdigvaccinerede. Det tilsvarende tal for Danmark er 75,6 procent.

Det er endnu ikke helt klart, hvordan vaccinekravet konkret skal skrues sammen. Lovgrundlaget er først nu ved at blive udarbejdet. Men hvis man til februar stadig ikke er blevet vaccineret mod covid-19, risikerer man bøde eller fængselsstraf, fremgik det af pressemødet.

– I lang tid – måske for lang tid – troede vi, det ville være muligt at opnå en høj vaccinationsrate uden et krav. Nu må vi se virkeligheden i øjnene, sagde Alexander Schallenberg.

De få personer, der af medicinske årsager ikke kan blive vaccineret, vil være undtaget fra kravet.

Med mere end to måneder til 1. februar er der også behov for yderligere restriktioner, der virker her og nu, betonede kansleren.

 

Nedlukning i op til 20 dage

Østrig bliver derfor samtidig det første land i Vesteuropa, der indfører fuld nedlukning dette efterår.

Siden mandag har ikke-vaccinerede østrigere været omfattet af en nedlukning. Men fra på mandag gælder nedlukningen alle østrigere – også dem, der er færdigvaccinerede.

I første omgang vil nedlukningen vare i ti dage, men den kan blive forlænget i op til 20 dage, hvis smitten ikke kommer mere under kontrol.

På pressemødet understregede kansleren, at han er fuldt ud klar over, at det ikke er nogen populær beslutning. Han havde netop indført nedlukning alene for de ikke-vaccinerede i håb om at kunne fastholde friheden for de vaccinerede.

– Det gør meget ondt, sagde Alexander Schallenberg.

Nedlukningen omfatter restauranter, barer, kulturinstitutioner og alle butikker på nær dagligvarebutikker. Skoler og børnehaver vil også forblive åbne. Men forældre, der har mulighed for at passe deres børn hjemme, opfordres til at gøre det.

Samtidig opfordres alle medarbejdere til at arbejde hjemme, hvis de har mulighed for det. Hvis man møder ind på arbejde, skal man enten være vaccineret, allerede have haft corona eller fremvise en negativ test.

 

Flere lande skærper restriktionerne

Selvom Østrig går længst, er landet langt fra ene om at skærpe coronarestriktionerne med efterårets stigende smitte.

Slovakiet indfører en lockdown for de ikke-vaccinerede. Det betyder, at kun færdigvaccinerede og folk, der har haft corona, kan få lov til eksempelvis at gå på restaurant eller i butikker.

I Holland er der indført en delvis nedlukning, der blandt andet betyder, at restauranter og barer skal lukke senest klokken 20. I Irland skal barerne lukke til midnat.

Tyskland vil indføre vaccinepligt for ansatte i pleje- og sundhedssektoren og skærpe reglerne for coronapas på andre arbejdspladser.

I Belgien bliver det fra mandag og tre uger frem obligatorisk for alle, der kan, at arbejde hjemmefra fire ud af fem dage.

Kilde:
DR


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Har Nordfront noget materiale/artikler på, hvordan vaccinationer/sygdomsforebyggelse foregik i Tysklands 30’ere/under krigen?

  Som det er nu, er Tyskland/Østrig igen syndebuk med: “Hitler er vendt tilbage”, “gesundheitspass’et lever igen”, “papieren bitte”, og den slags trivielle udbrud.
  Og paralleliseret til corona situationen, så lyder det jo nærmest som om Nordfront og lignende organisationer støtter op omrking denne voksende vaccine apartheid?! (I hvert fald i de ører, der måtte være som går imod alt det her vaccinetvang, og ser at coronatiltagene handler om noget helt andet end at mindske sygdom)
  Giver det mening, det jeg skriver?

 • Du kan læse om NS Tysklands håndtering af vacciner på side 11-12. https://www.ifo.de/DocDL/cesifo_wp800.pdf
  Har også læst et sted men kan ikke finde det, at de stoppede helt med en vaccine da den slog 6 børn ihjel.

  Som du kan læse brugte de kun vaccinerne som sidste udvej og ville heler bruge de gamle metoder.

  Ved ikke hvad du mener med at Nordfront støtter op om vaccine “apartheid” eller læser jeg det forkert? Det er ret tydligt at vi er imod vacciner og især den her nye slags DNA forstyrene slags.

 • Tak for svar. Jeg har ikke forklaret mig forståeligt så. Nej, jeg mener ikke NF støtter “vaccine apartheid”, men der er ved at komme alvorlige uroligheder i verdenen pga. coronapas og endda tvungen vaccinering, og dem der måtte gå IMOD af de hr. og fru Jensen’er der måtte være, som ER skeptiske – sammenligner dét der sker ligenu, med “nazityskland i 30’erne” og folk taler om alle de frygtelige ting som nazisterne gjorde; ex. medicinske eksperimenter på mennesker, — og “jøder der skulle gå med gult armbind” er ligesom dét der sker nu, med at de uvaccinerede får færre rettigheder, osv. osv. Åh, igen, de stakkels jøder…

  Eftersom Nordfront er en nationalsocialstisk organisation (nynazistisk), kan det for uvidende lyde som om at NF bare er en organisation, der burde ELSKE det her, hvilket selvfølgelig er noget vrøvl.

  Det handler nok bare om, at “magteliten” har hijacket nationalsocialist/nazist-begrebet forlængst og så kan de jo misbruge det i alle henseender. Hvis folk får færten af, at nationalsocialisme er svaret ud af det her, så kan masserne; dronerne og de hjernevaskede ‘boomers’ ryste på hovedet og udbryde: “Arbeit macht frei=Vaccine macht frei” fordi de ikke fatter en hat af, hvad der i virkeligheden foregår!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //