Orbáns nye tiltag mod indvandring: Fød mindst fire børn og bliv skattefri resten af livet

POLITIK: Ungarns premierminister vil opfordre Ungarns kvinder til at føde fire eller flere børn. Større ungarske familier er bedre end at lukke racefremmede flygtninge og migranter ind i landet, mener den indvandringskritiske premierminister.

Foto: Szilard Koszticsak. Skærmprint fra Berlingske.

Ungarske kvinder kan blive skattefri for resten af livet, såfremt de føder flere end fire børn.

Sådan lyder et nyt løfte fra Ungarns indvandringskritiske premierminister, Viktor Orbán, som med dette tiltag vil indføre en familieøkonomisk politik, som minder om Adolf Hitlers familieforøgende tiltag i Det Tredje Rige.

Større ungarske familier er klart at foretrække frem for flere muslimske migranter og flygtninge, forklarede premierministeren søndag i sin årlige tale til nationen, skriver The Guardian.

»I hele Europa fødes der færre og færre børn, og svaret på dette problem har i Vesten været øget migration,« sagde han i talen og fortsatte:

»De vil have lige så mange migranter, som de mangler børn, for så går det lige op. Vi ungarere tænker anderledes. Vi vil have ungarske børn. Migration er at give op.«

Befolkningstallet falder i flere lande i Øst- og Centraleuropa, fordi der er millioner af mennesker, der forlader lande som Ungarn, Polen, Rumænien og Bulgarien for at søge bedre job og lønninger i andre EU-lande. Kombineret med lave fødselsrater betyder dette, at arbejdskraften skrumper i blandt andet Ungarn.

I stedet for at åbne grænserne for øget migration – og dermed øge gruppen af arbejdstagere i landet – har Orbán langs den sydlige grænse rejst et hegn for at holde flygtninge og migranter ude af landet, ligesom han har fået vedtaget en lov, der giver ungarere ekstra arbejdstimer.

I Ungarn er fødselsraten faldet til 1,45 børn pr. kvinde, skriver Ritzau. For at opretholde befolkningstallet skal hver kvinde føde i gennemsnit 2,1 barn.

Kvinder, der får mindst fire børn, skal ifølge premierministeren så kunne slippe for indkomstskat resten af livet, mens familier med mindst tre børn kan få offentlige tilskud på 59.000 kroner, skriver Ritzau.

Gifter kvinder sig, inden de fylder 40 år, kan de få adgang til lån på op til 253.000 kroner til lav rente.

Lånet bliver udsat i tre år, når kvinden får sit første barn, mens en tredjedel af lånet vil blive eftergivet, når hun får sit andet. Efter det tredje barn skal kvinden slippe for at skulle betale pengene tilbage.

I talen kom Orbán også forbi valget til Europa-Parlamentet, der finder sted i maj. Han sagde blandt andet, at han håbede, at der ville blive indvalgt repræsentanter, som vil kæmpe imod migration i EU. Lige nu vil lederne af EU fylde kontinentet med muslimske migranter, mener Orbán.

»Vi bliver nødt til at forstå, at det europæiske folk står ved en historisk skillevej,« lød det i talen ifølge The Washington Post.

»De, der er for immigration og migranter – uanset hvorfor – er med til at skabe et land med en blandet befolkning,« lød det fra premierministeren.

Kilde:
BERLINGSKE


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Kristian Niss says:

  Oy vey, lige som Hitler.

  Han værdsætter hans eget folk højere end resten af verdenens folk. Gør det ham til en racist? Måske. Men hvis man ikke fodrer barnet før hunden begår man en synd. Hvis Ungarns statsoverhoved ikke tager det ungarske folks interesse, hvem skulle så?

  Jeg vil ikke sidde her og sige at jeg står inde for Viktor Orbán, men ideen om at afskrive gæld for familier der får børn giver meget god mening.

  Det meste værdifulde er dit eget folk. Hvis du mener at materiel velstand eller racefremmede er vigtigere eller lige så vigtige, så er der noget galt med dit verdenssyn.

 • Idéen er en milliard gange bedre end at lukke racefremmede ind, men Orban er zionist og jeg synes det skal kombineres med eugenik, så åndsvage ikke bare avler derudad skattefrit. Men ja, i en syg verden, rigtig god idé

 • Hvis han er zionist er det i hvert fald en essentiel information eller vinkel at inkludere ift artiklen. Umiddelbart lyder hans forslag jo som en faktisk rigtig god ide (og en slags sejr) men hvis det derimod er zionister der opfordres til at avle (for ideen lyder næsten også for sand og god til at få lov til at nå frem i vores officielle medier uden der er en skjult mening) så er vi derimod bare lige vidt, eller værre, hvis “folk” bider på krogen.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //