Organisationsdagene 2023

MODSTANDSBEVÆGELSEN: I den første weekend i marts fandt Den Nordiske Modstandsbevægelses årlige arrangement sted, denne gang et sted i Dalarna og under sloganet »En stærkere kraft«.

I Den Nordiske Modstandsbevægelsens svenske Rede 5 blev denne udgave af Organisationsdagene organiseret med træningssessioner, foredrag og en bokseturnering. Formatet lignede de tidligere arrangementer med fokus på det enkelte medlem.

Da alle deltagerne fra alle hjørner af Norden havde fundet vej til mødestedet, bød konferencier Lukas Lindgren alle velkommen. Weekendens program blev præsenteret, og deltagerne blev informeret om at holde øje med det program, der var hængt op rundt omkring i lokalet, så de ikke gik glip af noget.

Kort efter gik lederen af Den Nordiske Modstandsbevægelse, Simon Lindberg, på scenen. Lindberg forklarede, hvad der menes med weekendens tema, En stærkere kraft, og argumenterede for, at hele bevægelsen på mange måder skal blive en stærkere kraft, hvis det skal lykkes at nå målet om at forene Norden. Han fortalte også om, at der skulle være yderligere fokus på den mere bogstavelige fortolkning, og der blev sat et mål for organisationen som kollektiv om at være i 100% bedre fysisk form i 2023.

Lederen forklarer weekendens tema.

Dagens første foredrag blev holdt af Fredrik Vejdeland, medlem af det svenske Rigsråd, med titlen Træning som propaganda. Den nationalsocialistiske treenighed af sind, krop og sjæl er det, der er brug for i kampen. Organisationen skal blive bedre til at træne og konkurrere mod hinanden, og Vejdeland opstillede flere forskellige positive forandringer, der sker i en person, der aldrig har trænet før, men som så begynder. Vi vil skabe hårdhed i organisationen ved at dele smerte med hinanden gennem træning.

Dagens andet foredrag blev holdt af Andreas Holmvall. Første del handlede om, hvad propaganda egentlig er, og hvordan bevægelsen bruger det til at nå ud til folk med vores budskab. Anden del gennemgik de tre forskellige kategorier, som Motståndsmedia arbejder med – fotografi, grafik og video – og Holmvall viste noget af det bedste, der er blevet skabt i det seneste år. En stigende udfordring i forbindelse med propagandaspredning i de seneste år har været folks faldende koncentrationsevne, hvilket betyder, at en video ideelt set ikke bør være længere end 15-30 sekunder for at have en ordentlig virkning.

Holmvall holder et foredrag om medier.

Herefter var det tid til at repræsentanter fra Norge og Danmark skulle indtage scenen. Først var det Tommy Olsen – leder af den norske gren – som talte om, at det kan koste tid og penge at være aktiv nationalsocialist, men at valget kun står mellem det eller at leve et liv som en lydig hund under dette undertrykkende system. Han talte også om nationalister, der forstår vores situation, men som stadig spreder defaitisme og går ind for tandløse alternativer, som intet andet end en fej indre fjende, der aldrig kan undskyldes.

Næste taler var Joakim Johansen, redechef fra Danmark, som kort berettede om den seneste omstrukturering i Danmark, men at kampen fortsætter ufortrødent og med uformindsket styrke. Der var også kommet hilsner fra både Finland og Island i form af breve, som blev læst op for tilhørerne.

Det var nu tid til frokost i form af gullashsuppe med diverse snacks. Takket være den gode planlægning var der ingen hastværk denne weekend, og alle havde god tid til at socialisere mellem foredrag og taler, som blev fulgt op af forskellige workshops.

Om lørdagen serveres der frokost til sultne kammerater.

To sessioner på hver 60 minutter med ti forskellige workshops at vælge imellem ventede de mætte kammerater. Her kunne de uddybe deres viden om alt fra PGP-kryptering, billedredigering og hvordan man bliver en bedre taler, til mere praktiske ting som selvforsvar mod kniv, selvforsvar med en fanestang og hvordan man laver et bål.

Da de to timer nærmede sig deres afslutning, samlede arrangørerne det, der skulle bruges til weekendens måske mest ventede aktivitet – bokseturneringen. Det, der var anderledes end sidste år, var, at hele konkurrencen i år var opdelt i to forskellige vægtklasser med tre medaljepladser til hver.

En af mange intense boksekampe.

Efter en svedig og intens kamp sejrede aktivisten Marcus Hansson fra Sveriges Rede 3 i letvægtsdivisionen, tæt fulgt af yderligere en aktivist fra Rede 3, og en dansk aktivist på tredjepladsen.

I sværvægtsdivisionen var det muligvis endnu mere vildt, og en blodig Anders Gudmarsson tog tredjepladsen efter en meget tæt kamp mod Pär Sjögren, der selv kom ind på andenpladsen efter at have stået over for Martin Saxlind i finalen.

Pär Sjögren overrækker vandrepokalen til den nye vinder.

Mens boksekampen blev afviklet, lavede køkkenholdet mad – spaghetti med kødsovs – som blev serveret for de trætte kammerater straks efter konkurrencen. De, der ikke blev i spisesalen og snakkede for længe, havde også mulighed for at købe noget ved de forskellige salgsbode, der var stillet op.

Da middagen var slut, var det tid til præmieoverrækkelsen. Det var ikke kun boksere fra bokseturneringen, der fik overrakt præmier, men også de kandidater, der havde kæmpet i den svenske valgkamp, blev alle hyldet med et rungende bifald. Nye aktivister blev udnævnt til sidst, og en tidligere ansvarlig redaktør blev takket med sin egen pris.

Nogle af valgkandidaterne modtager priser.

Endelig var det tid for lederen af Den Nordiske Modstandsbevægelse til at sige et par afsluttende ord om den vellykkede dag. Lindberg talte om, hvordan Modstandsbevægelsen på trods af sine ekstremt små økonomiske ressourcer og på trods af, at den i øjeblikket er lille i forhold til de store demokratiske partier, kan udrette så meget mere end de kan. Men på trods af dette og uden nogen forøgelse af ressourcer eller mandetal, kan den stadig blive en endnu stærkere kraft.

Simon Lindberg holder en stærk afsluttende tale.

Folk fra hele verden ser op til os som et eksempel, og systemet spilder enorme ressourcer på os, fordi de er bange for, at vi skal vokse os større. De kan aflytte os, chikanere os, fængsle os, men …

De kan aldrig dræbe vores fanatisme!

Talen sluttede derefter med et »stående bifald« på ægte nationalsocialistisk vis.

Konferencieren erklærede således lørdagen for afsluttet, og alle gik i seng efter en lang, men givende dag.

Kl. 7.30 var det tid til at stå op om søndagen, men de fleste deltagere var allerede stået op tidligere og gik til spisestuen for at spise morgenmad.

Da alle var mætte og tilfredse, begyndte dagens første aktivitet, som var et »møde« med Den Nordiske Modstandsbevægelses svenske Rigsråd.

Rigsrådet præsenterer vigtige nyheder og ændringer.

Deltagerne fik vigtige oplysninger om, hvad der vil ske i organisationen i den nærmeste fremtid, og mange flere praktiske retningslinjer og nyheder om temaet En stærkere kraft blev forklaret i flere trin. Herefter fik alle medlemmer lov til at forlade lokalet, så Modstandsbevægelsens aktivister kunne lufte spørgsmål og idéer mere privat med Rigsrådet.

Hampus Maijala taler varmt om træning.

Derefter var der et foredrag om kropsvægtstræning af redechef. Hampus Maijala. Han dækkede mange vigtige grundprincipper i konceptet og hvordan man får mest muligt ud af en træning, der ikke involverer almindelige vægte eller udstyr, og gennemgik også en demonstrationsvideo med mange eksempeløvelser.

Da weekendens sidste aktivitet var afsluttet, takkede konferencieren alle for at være kommet, samt alle dem, der var med til at styre arrangementet, som gjorde det til en stor succes. Herefter sagde kammeraterne farvel til hinanden og tog tilbage til deres reder rundt omkring i Norden, fyldt med endnu mere kampgejst end før!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //