Oscar-akademi indfører “diversitetskrav” før film kan nomineres

JØDISK INDFLYDELSE: Fra 2024 skal Oscar-nominerede film til prisen for bedste film leve op til krav om diversitet.

Filmjøden Steven Spielberg taler ved Harvard University’s åbningsceremoni, 2016. Skærmdump: YouTube.

Fra 2024 skal film leve op til visse standarder om diversitet, før de kan være med i kampen om at vinde prisen for bedste film ved den årlige Oscar-uddeling.

Det oplyser selskabet bag – Academy of Motion Pictures and Sciences – i en pressemeddelelse.

De skal enten have et bestemt antal skuespillere, ansatte på produktionen eller i andre roller fra samfundsgrupper, der er underrepræsenteret i industrien.

Vi tror, at de her standarder for inklusion vil være en katalysator for langvarige, essentielle ændringer i vores industri, siger formanden for Oscar-akademiet, David Rubin, og direktør Dawn Hudson i en kommentar.

Skal leve op til to ud af fire kriterier

Førhen skulle filmen skal blot vare over 40 minutter, ligesom der er regler for, hvor, hvornår og hvordan filmen vises for offentligheden.

Mere konkret skal filmene leve op til to af fire kriterier, for at de kan kæmpe med om hovedprisen ved det prestigefyldte show. Blandt andet kan hovedrollen eller en stor birolle være besat af en skuespiller med en etnisk baggrund, der er underrepræsenteret i branchen. Alternativt kan mindst 30 procent af de mindre roller være fra mindst to minoritetsgrupper. Temaet i filmen kan også være centreret om en af disse grupper.

Det kan være kvinder, personer med et handicap, fra forskellige etniske grupper eller fra LGBTQ-miljøet.

Akademiet er ifølge nyhedsbureauet AFP de seneste år blevet kritiseret for manglende diversitet blandt de Oscar-nominerede, vinderne – og i akademiet selv.

Hvem styrer Hollywood?

The Hollywood Reporter lavede i 2016 en liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i Hollywood. Dette var en liste med alt fra ejere, skuespillere, producenter, direktører osv. Øverst på listen var jøden Bob Iger, formand og administrerende direktør for Walt Disney. The Times of Israel skrev efterfølgende en artikel med navnet “Hvem sagde jøder styrer Hollywood?

I denne artikel fremhæver The Times of Israel Hollywoods magtfulde jøder:

Jason Blum,
nummer 98 på listen

Brian Grazer,
nummer 95 på listen

Aaron Sorkin,
nummer 91 på listen

Doug Herzog,
nummer 89 på listen

Jeff Skoll og David Linde,
deler nummer 78 på listen

Judd Apatow,
nummer 52 på listen

David Kramer, Jeremy Zimmer og Jay Sures,
deler nummer 36 på listen

Sue Kroll, Toby Emmerich og Greg Silverman,
deler nummer 35 på listen

Robert Greenblatt og Jennifer Salke,
deler nummer 33 på listen

Tom Rothman,
nummer 32 på listen

Steven Spielberg,
nummer 16 på listen

I en bredere forstand af, hvem der er jøde, nævnes skuespilleren Robert Downey jr., nummer 97 på listen, og Amy Shumer, nummer 88 på listen, som begge har jødiske fædre.

Jeg har bestemt hjulpet Israel, og det vil jeg stadig gøre

The Times of Israel vælger at fremhæve nummer 49 på listen over de mest indflydelsesrige jøder i Hollywood, den israelske milliardær og “megaproducer” Arnon Milchan.

I et sjældent interview diskuterer Milchan sin succes med filmen “The Revenant” såvel som ulemperne i branchen. Filmen indbragte 533 millioner dollars i det globale billetsalg, men de stigende produktionsomkostninger udgjorde et stort sats på i alt 140 millioner dollars.

”Hvis nogen spurgte mig ‘Hvad er en god måde at tjene penge på?’, Ville jeg sige: ‘Hold dig væk fra filmbranchen, punktum,'” sagde Milchan til reporteren.

Milchan diskuterede også sin travle rejseplan og hans mange børn og sagde, at hans børn boede i Israel en del af året. “Jeg elsker det,” sagde han til THR. ”Jeg følger solen. Israelere og jøder som mig kan ikke lide at være kolde. “

Han nægtede også at arbejde som spion og våbenhandler, som foreslået af bogen “Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon Arnon Milchan.”

“Jeg har bestemt hjulpet Israel, og det vil jeg stadig gøre,” sagde han. “Hør, jeg er en 11. generation [Israel] – 400 år, mor, far, hele vejen til kong David.”

I sit interview diskuterede Milchan også den tidligere israelske præsident Shimon Peres. Milchan fortalte om deres samtale og sagde, at da han for nylig delte sine egne dystre udsigter for fredsprocessen, sagde Peres til ham: ”Se ikke ned. Hvis du aldrig kiggede op til himlen, ville du ikke have nogen chance for at se stjernerne. Se på dine sko, du ser kun dine sko. ”

Mere mangfoldighed til Hollywood

Som en del af magtlistepakken afslørede THRs præsident og Chief Creative Officer Janice Min, hvordan de sammensatte listeplaceringer, ganske vist afspejler en mangel på mangfoldighed.

“Først en afklaring om, hvordan magt blev defineret,” sagde Min. ”Ligesom skønhed er det ofte at finde i betragteren. Det er et given. Jeg ved, at denne liste vil blive dissekeret, kritiseret og undersøgt. Siden begyndelsen af ​​året har redaktører og forfattere brugt mange, mange timer på at deltage i snesevis af off-the-record-samtaler med byens bedste spillere – og kampe i vores egne konferencelokaler – i forsøget på at måle noget immaterielt”.

Andre overvejelser inkluderer evnen til at få eller give et grønt lys til et projekt. Adgang til store økonomiske ressourcer blev også vejet, ligesom et andet kritisk element; berømmelse.

En stor mangel på kvinder og etnicitet karakteriserer listen. Blandt 124 mennesker, der udgør flere delte grupperinger, vises kun 19 kvinder og 10 farvede. Disse inkluderer seks afroamerikanere, to asiater, to latinoer.

Som Min forklarede, ”Ja, vi ved, at mange på denne liste er hvide fyre. Vi har ikke brug for sociale medier, nej tak, til at smide en ambolt på vores hoveder for at indse dette.”

”Jeg vil gerne tro, at vi dækker spørgsmål om køn og mangfoldighed, som plager Hollywood med et kritisk blik og vil fortsætte med at gøre det. Og jeg håber og forventer, at denne liste en dag i den nærmeste fremtid har en fuldstændig forbedret og reflekterende sammensætning,” skrev Min.

KILDE:
DR
The Times of Israel


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    Jeg er helt enig i, at der skal mere manfoldighed i Hollywood. De skulle sætte en grænse for, for mange ejere af medierne, som må være jøder 🙂


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //