Palæstina henretter gidsler som svar på terrorbombninger

PALÆSTINA: Som svar på de israelske terrorbombardementer af Gaza har den palæstinensiske modstandsbevægelse lovet at henrette et gidsel for hvert bombeangreb. Det vurderes, at næsten 700 palæstinensere er blevet dræbt som følge af zionisternes angreb.

Zionisternes bomber regner ned over Gaza. Foto: @Culture_of_Resistance/Telegram

Tirsdag morgen fortsætter kampene i det sydlige Israel, som stadig ikke er under israelsk kontrol efter angrebet fra Gaza i weekenden. IDF hævder dog at have fået kontrol over grænseområdet til Gaza, men erkender, at kampe stadig pågår i den besatte stats sydlige områder.

Den palæstinensiske modstandsbevægelse har også meddelt, at de vil begynde at henrette et gidsel for hvert fortsat bombardement, som Israel udfører mod Gaza. Ifølge rapporter har Israel tidligere advaret civilbefolkningen i Gaza inden angreb på flerfamiliehuse – noget de nu er holdt op med. Israel har også bombet den store flygtningelejr Jabalia i det nordlige Gaza, hvilket ifølge de palæstinensiske myndigheder har ført til “dusinvis af dødsfald”.

— Der var ingen krigere her. Dette skal være et sikkert sted med børn og kvinder, fortæller palæstinenseren Abu Wuta til AP.

Natten til tirsdag blev to palæstinensiske journalister, Saeed Al-Taweel og Mohammad Sobh, angiveligt dræbt af zionisternes bomber. I mandags kom der rapporter fra The Committee to Protect Journalists om, at yderligere tre palæstinensiske journalister var døde som følge af terrorbombningerne.

Hisham Nawajiha og Rizq Soboh er yderligere to navngivne journalister, som blev bragt til tavshed af bomber, mens de rapporterede om zionistiske overgreb i Gaza.

I en video, citeret af al-Jazeera, siger en talsmand for Palæstina, at “ethvert angreb på civile uden advarsel vil blive besvaret med henrettelse af en civil person fra vores gidsler”.

— Vi vil være tvunget til at live-sende disse henrettelser. Vi beklager denne beslutning, men vi holder [Israel] og dets lederskab ansvarligt, siger talsmanden.

På sociale medier er der også begyndt at sprede sig filmklip, der angiveligt viser tilfangetagne jøder, der bliver henrettet med nakkeskud.

 

Løgnepressen spreder fejlagtigt billede af konflikten

I mainstream-medier er det primært de døde israelere, der bliver fremhævet, mens bombardementerne i Gaza beskrives som en reaktion på et uprovokeret terrorangreb fra Palæstina. Statistikker fra hjemmesiden statista.com, baseret på FN’s officielle tal, viser dog et helt andet billede: Mellem 2008 og 2020 blev 5.590 palæstinensere dræbt i konflikten. I samme periode blev kun 251 israelere dræbt.

FN’s kontor for koordinering af humanitær hjælp (OCHA) har fulgt dødsfaldene i konflikten siden 2008, og deres data viser, at 5.600 palæstinensere døde indtil 2020, mens 115.000 blev såret. 250 israelere døde i samme periode, mens 5.600 blev såret. Voldsniveauet var særligt højt i 2014, da Israel gennemførte “Operation Protective Edge” i Gaza som reaktion på bortførelsen og mordene på tre teenagere. Kampagnen varede i syv uger og resulterede i 2.000 dødsfald, hvoraf flertallet var fra Gaza. Der var også store protester i 2018 langs grænsen mellem Israel og Gaza, hvilket førte til, at over 28.000 palæstinensere blev såret.

Statistik/Grafik: Statista (CC-BY-ND)

 

Palæstina dræber “holocaust-overlevere”?

I et langt indlæg på Twitter angriber Israels premierminister Benjamin Netanyahu den palæstinensiske modstandsbevægelse og kalder den for af samme slag som ISIS. Netanyahu hævder også, at Israel er blevet tvunget ind i denne krig af Palæstina, som han også anklager for at dræbe civile uden at skelne og for at have kidnappet såkaldte holocaust-overlevere.

“Det brutale angreb, som Hamas udførte mod uskyldige israelere, er forbløffende: de slagtede familier i deres hjem, massakrerer hundreder af unge på en udendørs festival, kidnapper kvinder, børn og ældre, endda holocaustoverlevende”, skriver krigsforbryderen på X.

I indlægget takker Netanyahu også specifikt USA for landets støtte til den zionistiske stat. USA har flyttet et hangarskib og militærfly tættere på Israel med det formål at markere støtte.

Ifølge general Charles Q. Brown Jr., der er formand for den amerikanske militærkomité “Joint Chiefs of Staff”, er der dog ingen planer om at blive direkte involveret i konflikten. I stedet handler trækket om at “afskrække Iran”.

— Det er en stærk meddelelse til støtte for Israel. Men det sender også et stærk afskrækkelsesbudskab om, at denne specifikke konflikt ikke skal udvides, sagde han til journalister mandag aften.

Ifølge en talsmand for Det Hvide Hus mener Washington, at Iran er “medskyldig” i Palæstinas militære angreb på Israel, selvom der ikke er beviser for direkte indblanding fra Teheran. Den iranske regering har også benægtet enhver involvering, selvom de har hyldet Palæstinas succeser.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //