Politi efterlyser racefremmed bandemedlem med navn og foto efter flugt

MULTIKULTUR: En mand flygtede tirsdag aften fra psykiatrisk afdeling i Slagelse ved en væbnet aktion. To yngre mænd er onsdag eftermiddag blevet anholdt i forbindelse med den dramatiske fangeflugt tirsdag, hvor der blandt andet blev affyret skud.

Billedet viser Hemin Dilshad Saleh.

De to mænd blev anholdt i det storkøbenhavnske område efter en massiv efterforskning i flere politikredse. Den 24-årige mand, som flygtede fra psykiatrisk afdeling i Slagelse, er stadig på fri fod.

Anholdelserne forløb udramatisk, og i løbet af aftenen vil de to mænd blive afhørt nærmere om deres rolle i befrielsesaktionen, udtaler politiinspektør Kim Kliver.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilken rolle de to anholdte menes at have haft i forbindelse med flugten.

Pistoler blev smuglet ind i kageæske

Den 24-årige Hemin Dilshad Saleh er en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV. Han er sigtet for grov vold og sad varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling i Slagelse.

Volden skal være begået i forbindelse med en konflikt med banden Brothas. NNV er en udbrydergruppe fra Brothas.

Tirsdag eftermiddag fik Saleh besøg af personer, der angiveligt havde købt kage med til kaffen. Men i kageæsken lå to pistoler.

Mændene truede personalet med pistolerne, og for at understrege alvoren i truslerne affyrede de et skud ned i gulvet. Derefter lykkedes det dem at slippe ud fra sygehuset.

Hemin Dilshad Saleh er 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, har sort, kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

Tag ikke kontakt

Ser man den pågældende mand eller har oplysninger om, hvor han befinder sig, skal man kontakte politiet på telefon 114.

Man skal ikke selv forsøge at kontakte ham, fortæller politiet.

Ifølge flere medier er Hemin Dilshad Saleh en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV, der har rødder i det ydre Nørrebro i København.

Ved befrielsesaktionen, der skete kort før klokken 17, blev der affyret skud, har politiet oplyst. Ingen blev ramt.

Politiinspektør Kim Kliver fortæller til DR Sjælland, at personalet blev truet med et våben.

– En person bliver i den forbindelse befriet, og under befrielsessituationen bliver der afgivet et skud, siger politiinspektøren.

– Så det har været en ganske voldsom oplevelse for de ansatte og patienterne, konstaterer Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi får hjælp fra de øvrige sjællandske kredse til eftersøgningen af manden samt hans befriere.

Sikrede afdelinger

Politiet var i flere timer talstærkt til stede ved den psykiatriske afdeling.

Vi forlod stedet omkring klokken to i nat, siger vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag morgen.

Psykiatrien under Slagelse Sygehus rummer blandt andet flere voksenpsykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen.

Sikringsafdelingen er en afdeling for de mest behandlingskrævende psykisk syge patienter i Danmark – herunder personer, som er dømt til behandling i forbindelse med straffesager.

Denne afdeling samt de øvrige psykiatriske afsnit er placeret i et område ved siden af resten af Slagelse Sygehus tæt på Vestmotorvejen.

KILDE:
DR
DR


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //