Politi og PET har afværget et islamistisk terrorangreb

MULTIKULTUR: Københavns Politi har torsdag anholdt en mand, som angiveligt planlagte og forberedte terrorangreb med »militant islamistisk motiv«.

I dag klokken 13:51 anholdt Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste en mand, som angiveligt har forberedt og planlagt et eller flere terrorangreb »med et militant islamistisk motiv«.

»Han er sigtet for forsøg på terror og har blandt andet forsøgt at skaffe sig skydevåben og ammunition med henblik på at gennemføre terrorangreb et eller andet sted,« fortalte chefpolitiinspektør Jørgen Skov torsdag eftermiddag på et pressemøde foran politigården i København.

Herefter tog den operative chef i PET, Flemming Drejer, ordet og tilføjede, at der er tale om en sag, der »bekræfter, at terrortruslen i Danmark er alvorlig«.

»Vi mistænker ham for at have planlagt og forberedt en terrorhandling – eller flere terrorhandlinger – i Danmark,« sagde Flemming Drejer, som tilføjede, at den anholdte har »handlet alene« og er »inspireret af militant islamisme«.

»Det er bekymrende, at der er personer med kapacitet og ønske om at begå terror i Danmark. Vi gør det yderste for at afdække de her handlinger, beskytte jer og holde Danmark sikkert,« lød det fra Flemming Drejer.

Ifølge PET-chefen har den aktuelle sag ikke forbindelse til den seneste terrorsag i Danmark, hvor 21 personer blev sigtet i december for at planlægge og forberede terrorangreb med skydevåben og sprængstoffer.

Hverken Flemming Drejer eller Jørgen Bergen Skov ville svare på, hvor den anholdte havde forsøgt at skaffe sig våben, hvor et angreb skulle have fundet sted, hvorvidt politimyndighederne kender det angivelige terrormål eller hvorvidt den anholdte er kendt i forvejen.

I det hele taget var pressemødet en kort seance. Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov afsluttede spørgerunden med ordene:

»I må ikke være i tvivl om, at politiets indsats har medført, at vi har afværget terrorangreb, og det er det væsentlige«.

Den anholdte bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør.

OPDATERING:

Manden, der torsdag blev anholdt i en koordineret antiterroraktion i København, havde muligvis tænkt sig at skyde mod civile.

Det siger justitsminister Nick Hækkerup til TV 2 News torsdag aften.

– Vi har den viden, at han er islamistisk inspireret, og at han ville begå et terrorangreb, eventuelt skyde mod folk og skyde mod politiet, siger ministeren.

KILDER:
Berlingske
Ekstra Bladet


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Krautling says:

  >luk affald ind og lad dem yngle
  >forvent terror
  >PET optrevler (godt job, hvorom alt er)
  >folk vil have mere overvågning
  >luk mere affald ind og lad dem yngle videre
  >forvent mere terror
  >PET optrevler igen
  >folk vil have mere overvågning

  Pludselig lever man i en overvågningstat, der ville få Orwell til at klø sig i nakken, og ingen fatter hvorfor.

  Et samfund er nødt til at have overvågning – enten ved grænserne eller i hele samfundet. Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge, og jeg er nok ikke alene.

 • XLviking says:

  Man omskriver bare lige muslimsk med islamistisk, og så fortsætter befolkningsudskiftningen bare ellers derud af uden nogen pause.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //