Politiet i England efterforskede ikke seksuelt misbrug af børn – bange for at blive anklaget for »racisme«

ENGLAND: En uafhængig undersøgelse bekræfter, at den engelske by Telford blev et mareridt for piger på grund af politiets og politikernes frygt for at blive kaldt racister. Over tusind siges at være blevet seksuelt udnyttet fra 1989 og til i dag.

Politiet undlod at sigte sydasiatiske mænd, der havde misbrugt børn seksuelt, fordi det havde været “for politisk ukorrekt”, fastslår en uafhængig undersøgelse af seksuel udnyttelse af børn i byen Telford. Det skriver BBC.

Rapporten, der blev offentliggjort tirsdag, har undersøgt antallet af sager om seksuel udnyttelse af børn fra 1989 til i dag og undersøgt, hvordan myndighederne har håndteret børneprostitution og seksuel udnyttelse af børn. Det har længe været kendt, at pakistanere, altså sydasiater, har drevet børneprostitutionsringe og grooming i England i årtier. Byen Telford, med sine 170.000 indbyggere, er særligt hårdt ramt af pakistansk børnesexhandel.

Ifølge lederen af ​​efterforskningen, Tom Crowther, var størstedelen af ​​dem, der var mistænkt for seksuelle krænkelser af børn i Telford i denne periode “mænd af sydasiatisk afstamning”. Over tusind siges at være blevet seksuelt udnyttet i tidsrummet, men mørketallet kan være enormt, da politiet ikke ville efterforske forbrydelser eller tage til steder, hvor man vidste, at der foregik børneprostitution, af frygt for at blive anklaget for racisme.

»En gade blev betragtet som et no-go-område for politiet, hvilket naturligvis er en frygtelig fiasko,« sagde han og kaldte det »en forsømmelse af politiets mest basale pligt« at efterlade visse gader upatruljerede.

»Denne gade blev rapporteret i lokalpressen i slutningen af ​​90’erne, som havde et problem med børneprostitution, og alligevel var det et no-go-område«

Rapporten viser, at politiet i en sag om seksuel udnyttelse af børn »smed sagen som en varm kartoffel«, da det stod klart, hvem de mistænkte var. Flere vidneudsagn hævder, at politiet var »bange for at stille spørgsmål eller udfordre«, da de »ikke ønskede, at de mistænkte skulle pege fingeren ad dem og sige, at de var racister«.

Efterforskningen går også hårdt ud over Telford og Wrekin Council, hvilket nogenlunde svarer til vores kommunalbestyrelser, hvor de politiske partier sidder og træffer beslutninger. Politikere traf også »katastrofale« beslutninger af frygt for ikke at blive kaldt racister, ifølge rapporten.

En af politikernes beslutninger fra 2006 var at afskaffe kravet om taxilicenser til taxachauffører, der »kom helt ud af frygt for anklager om racisme«. Problemet var, at de, der styrede, ifølge rapporten, vidste, at taxachauffører tilbød børn gratis rejse i bytte for sex.

Da politiet endelig slog ned under »Operation Chalice«, eller hvad der blev kendt som en af ​​de værste pædofile skandaler i landets historie, blev det opdaget, at så mange som 1.000 piger blev voldtaget og handlet i de sidste 40 år. Tre af dem var også blevet dræbt og to dræbt som følge af de seksuelle overgreb. Syv pakistanere blev dømt for at have chikaneret 100 piger alene i årene 2007-2009.

KILDE:
BBC


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //