Politistaten spiller med musklerne: Småbørnsmor fik bøde for at sidde på en bænk

POLITISTAT: En mor fik en bøde på 2500 kroner, fordi hun havde taget ophold på Islands Brygge med sine to døtre og en hund.

Cirka 2 uger efter de yngste elever skulle starte i skole igen efter corona-nedlukningen af landets folkeskoler, og på tidspunktet hvor flere partier taler om også at lade de ældste elever ind i klasselokalerne, skred politistaten til handling og indførte opholdsforbud for borgere flere steder i landet. Et af stederne nu forbudt område for folket var Islands Brygge i København, hvor en ung mor fik en bøde på 2500 kroner, fordi hun havde taget ophold med sine to døtre og en hund.

Hun var gået efter morgenbrød klokken 9.30 sammen med sine to døtre og deres hund, da hun besluttede sig for at sidde ned, mens hendes datter cyklede rundt.

– Der kom to betjente og sagde, at der var opholdsforbud på dét område, og at jeg ville blive sigtet, siger moren, der fortæller, at hun højst sad på samme sted i tre minutter, og at hun ikke vidste, at der var opholdsforbud på stedet.

– Jeg havde været alene med mine børn og havde ikke haft tid til at orientere mig om de nye regler. Men jeg kunne ikke slippe, og de gav mig en bøde 2500 kroner. Jeg blev chokeret og begyndte at græde, siger hun til TV 2.

Moren, som er sygeplejerske, forstår godt, at politiet skal passe deres job, men hun bliver også “harm og ked af det”, fordi politiet ikke udviser større situationsfornemmelse.

– Hvor bliver det samfundssind, som vi snakker så meget om, af? Hvis de ville gøre opholdsforbuddet mere synligt, skulle de måske spærre området af. Der har været flere hernede, som jo ikke har fået bøder, siger moren, der nu vil klage over bøden fra politistaten.

Blandt de andre sigtede er endnu en mor, der befandt sig med to børn på en legeplads, rapporterer DR. Denne mor, der er sekretær ved at advokatfirma, siger til DR, at hun er chokeret over bøden.

– Jeg synes, det er lidt langt ude. Det må jeg indrømme. Jeg er lidt mundlam, fordi vi var jo ikke gået ind på den afspærrede legeplads, hvis der havde været nogle mennesker. Der var ikke et eneste menneske derinde.

Forbuddet begrundes af myndighederne med, at det vil kunne hindre spredning af covid-19.

I flere dage har ordensmagten varmet op til sanktionerne. Fredag kom der advarsler om, at man ville tage skrappere midler i brug, såfremt folk ikke levede op til ordren om, at man skal holde afstand og ikke må være flere end ti forsamlet.

KILDER:
TV2


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Virker til det danske politi snart bliver som det engelske.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //