Polsk redaktør beskyldt for »fascisme«

YTRINGSFRIHED: I EU-landet Polen retsforfølges chefredaktøren på en nationalistisk avis for at udtrykke synspunkter, som staten anser for ulovlige.

Grzegorz Cwik.

Grzegorz Cwik er chefredaktør på avisen »Szturm«, en nationalistisk avis, der udgives månedligt i Polen. Onsdag i sidste uge udførte sikkerhedspolitiet en ransagning i Cwiks hjem og bragte ham for en anklager, der beskyldte ham for at have fremmet »fascisme« og »racisme«.

I en udtalelse til Nordfront forklarer Cwik sagen. Hans polske kammerater har også startet en indsamling for dem, der ønsker at forsvare den polske ytringsfrihed, da anklagemyndigheden har medført udgifter til kaution og til brugen af ​​en forsvarsadvokat.

Link til indsamlingen:

https://zrzutka.pl/gf44eu

Udtalelse:

Jeg har været nationalist i mange år. Mit nuværende politiske miljø, det månedlige magasin »Szturm«, har jeg været associeret med siden 2016. Fra starten var vores ideologiske arbejde – journalistik og andre aktiviteter – baseret på radikal og moderne nationalisme. Vi afviste chauvinisme til fordel for samarbejde mellem Europas nationer, i stedet for kapitalisme forfølger vi syndikalisme og national solidaritet. Vi kæmper mod kapitalisme, liberalisme og multikulturalisme. De økologiske ideer og kampen mod global opvarmning står os også nært.

Samtidig bliver vi ofte kritiseret af myndighederne – styret af Lov og Retfærdighed (PiS), et parti, der arbejder for korruption, nepotisme, indvandring af fremmede folk og servilitet over for USA og Israel. Derfor er vi i flere år konstant blevet forfulgt af efterretningstjenesten, retten og politiet. Undertrykkelse rammer os regelmæssigt forud for uafhængighedsdags-marchen i form af husransagninger og anholdelser.

For et par dage siden, onsdag, brød agenter fra den interne sikkerhedstjeneste (ABW) ind i min lejlighed igen, foretog en ransagning og førte mig derefter til anklagemyndigheden. Der blev jeg anklaget for en overtrædelse af artikel 256 i den polske straffelov: fremme af fascisme og etnisk- og racehad. Beviset siges at bestå af bøger udgivet af vores fællesskab og klistermærker.

Denne forfølgelse har til formål at afskrække os fra at udføre vores aktiviteter, gennem de høje omkostninger det kan få: kautionen, jeg måtte betale, er PLN 5000 [svarende til ca. DKK 8.200] plus næsten dobbelt så meget for en advokat, hvilket var nødvendigt, så jeg ikke ville blive tilbageholdt indtil retssagen. Vi er ikke i tvivl om, at sandheden er på vores side, og det er vores største motivation. Vi vil takke alle for deres solidaritet og hjælp.

At beskytte naturen er en »hadforbrydelse«

En af de »forbrydelser«, Cwik er tiltalt for, er klistermærket til højre.

Teksten på mærkatet lyder »Vi ødelægger kapitalismen, før kapitalismen ødelægger vores planet«. Dette betragtes således som et fascistisk budskab eller et udtryk for had mod en race eller etnisk gruppe.

Ud over klistermærket er tiltalen baseret på en antologi med artikler fra magasinet »Szturm« og nogle andre bøger, som gruppen har udgivet.

Fra et liberalt synspunkt er det mest kontroversielle materiale, som Cwik anklages for, sandsynligvis to bøger af en af ​​gruppens forfattere, der skrev en todelt bog med titlen »Det videnskabelige grundlag for etnonationalisme«.

VIA:
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //