Psykisk beredskab

KRISEHÅNDTERING: Martin Saxlind deler ud af sine tanker og råd om, hvordan man som nationel aktivist kan forberede sig mentalt for bedre at kunne håndtere kriser og problemer, som kan opstå på grund af ens politiske engagement.

Selvom Norden er ved at blive stadig mere lovløst og voldeligt, er langt de fleste nordboere relativt godt stillet i forhold til materielle levestandarder. For de fleste mennesker er utryghed også bare noget, de stadig oplever lavintensivt. Kun en lille del af befolkningen har personligt været udsat for alvorlig kriminalitet.

Det gælder også nationelle. Den nationale kamp er ikke særlig voldelig eller risikabel i et historisk perspektiv. 20’erne i Norden ligner endnu ikke de seneste 20’ere i Tyskland.

På trods af dette vil jeg sige, at især dem, der er eller agter at engagere sig politisk, bør revidere deres psykologiske beredskab. Som organiseret nationalist er der stadig en ikke ubetydelig risiko for, at du vil opleve mindre eller større personlige kriser. Du kan blive inddraget i retssager mod staten for at overse en minoritetsgruppe og blive tvunget til at betale en lille bøde for det; du kan blive fængslet for at irettesætte en modbydelig kommunist, der forstyrrede en demonstration; hvis du har en illoyal arbejdsgiver, kan du blive fyret for dine meninger; din bil kan blive udsat for hærværk, mens du ligger sover; eller der kan uventet ske noget andet, der midlertidigt vender lidt op og ned på dit liv, f.eks. at Skattestyrelsen eller enhver anden myndighed, der kan påvirke din økonomi, begynder at stille sig tværs.

Alt dette er noget, der faktisk sker med en vis regelmæssighed. Ingen enkelt person er påvirket af alt dette, og de fleste mennesker er nok ikke påvirket af noget af det. Men der er altid en lille risiko for, at du bliver ramt af noget, og jo mere blind du er for den risiko, jo mere chokeret bliver du, hvis der sker noget.

Efter min mening er det også chokket, der er det store problem her. For alt det, jeg lige har nævnt, er små praktiske problemer, der burde kunne løses ret nemt. Især hvis du er en del af en bevægelse, hvor man har den kultur, at en kammerats problem er alles problem, vil det være meget nemt at få den hjælp, du har brug for, uanset om det er juridiske, økonomiske eller mere praktiske problemer, du har været udsat for. Ved kollektivt at parere angreb, gør man disse mindre effektive og hvis vi gør angrebene tilstrækkeligt ineffektive, vil de til sidst være fuldstændig meningsløse og så vil de også ophøre.

Men rationel og praktisk løsning af problemer bliver vanskelig, hvis personen, der lider af en form for undertrykkelse, bliver chokeret og mister fatningen. Derfor synes jeg, at aktivister skal være opmærksomme på de risici, der er, så intet kan komme som en komplet overraskelse, og så man kan sikre sig, at man generelt er mentalt forberedt.

Mange af de mest irrationelle frafald og forræderi opstår, når nogen er blevet ramt af en personlig krise, der ofte kan være forårsaget af systemets undertrykkelse. Afhopperen går derefter i panik og finder i sin mentalt forvirrede tilstand på undskyldninger for at blive en forræder, en person, der ikke blot går videre med sit liv, men fuldstændig bryder med sine tidligere holdninger og åbenlyst stikker tidligere kammerater i ryggen. Udover den mere avancerede og uforståelige mentale forvirring, der kan opstå, når folk bryder fuldstændig sammen efter at have været udsat for en vis stress, er der også den simple og egoistiske logik: »Systemet pisker mig, så jeg stiller mig systemets side, fordi jeg ikke ønsker at blive pisket mere nu!«.

Med det sagt tænkte jeg, at jeg ville smide nogle tanker og teorier ud om mentale kneb, der forhåbentlig kan øge din mentale styrke i krisesituationer.

 

Tag intet for givet

Hvis du altid har en vis »passiv pessimisme«, hvor du er opmærksom på risici og ikke tager noget i dit liv for givet, vil du ikke være så knyttet til ting, du kan miste, såsom dit job, din frihed eller en partner . Livet er uforudsigeligt, og det eneste, du kan kontrollere fuldstændigt, er dine egne handlinger. Hvis du indser dette og altid handler rationelt, vil du være bedre i stand til at løse de kriser, du havner i.

 

Være taknemmelig

At være taknemmelig kan virke som noget, der kræver en optimisme, der går imod den pessimisme, som jeg netop har gjort mig til fortaler for, men faktum er, at disse to tilgange hører sammen og forstærker hinanden. Hvis du indser, at du ikke har nogen evig »ret« til forskellige ting, bliver det også naturligt at sætte mere pris på det, du faktisk har: Hvis du har mistet et arbejde, så vær glad for, at du i det mindste er en fri mand. Hvis du ender i fængsel, skal du være glad for, at du har gratis mad og god tid til motion og læsning. Hvis du har fået tæsk, så vær glad for, at du er i live og kan tage hævn.

Der er altid noget positivt, du kan fokusere på. Hvis du også er klar over, at du i fremtiden kan miste det positive, du har nu, så forstår du sikkert også, at du skal være taknemmelig for det, så længe du stadig har det.

 

Perspektiv og sammenligning

Et andet kneb til at lindre ens egen lidelse er at huske, at andre har haft det meget værre. Du er måske fattig, men du er ikke født med 80 fattige IQ-point og en matchende fænotype. Dine forfædre boede udendørs eller i primitive bygninger om vinteren, så du skal ikke klage over at være fængslet og se tv en vinter? SA-mænd blev dræbt under gadekampe med kommunister i 1920’ernes Tyskland, så du har ingen ret til at være ked af, at en kønsforvirret anarkist skriver noget grimt om dig på Twitter i dag. Historisk set, og sammenlignet med andre dele af verden, er livet ret simpelt i Norden, i hvert fald når man først har befriet sine tanker fra den giftige kulturmarxisme og ikke forsøger at konkurrere med andre nordboere om, hvem der har den fedeste bankkonto og ejer de fleste ting.

 

Bekymre dig ikke om ting, du ikke kan påvirke

En vigtig tilføjelse til det første punkt er, at du skal være opmærksom på risici, men du skal ikke være konstant bange eller bekymret. Du bør kun lejlighedsvis mentalt gå igennem fra tid til anden, hvilke måder systemet kunne angribe dig på og gennemtænke, hvordan du bedst løser de situationer, hvis de skulle opstå. Når du er opmærksom på dette, nytter det ikke noget konstant at være nøjeregnende og fikseret på negative ting, der kunne ske. Tag ikke sorgerne på forskud!

Som tidligere nævnt kan du kun styre dine egne handlinger og når du er mentalt forberedt, har du taget dit ansvar og kan slappe af og fokusere på positive ting, som at være taknemmelig. Det, der sker, sker.

 

Fokuser på andre ting

Heller ikke når noget virkelig er gået ad helvede til, bliver det bedre, at man tænker mere over det end nødvendigt. Men står man midt i en krise, kan det være svært at tænke på andet end krisen. Mit råd her er ganske enkelt at forsøge at flytte fokus til noget andet, fordybe dig i arbejde, der kræver, at du koncentrerer dig, gå i fitnesscenter, hæng ud med venner eller se en eller anden hjernedød komediefilm. Det gør du, når du føler, at du har gennemtænkt den igangværende krise og ved, hvordan du skal gøre for at afbøde konsekvenserne af krisen. Nogle kriser kan løses hurtigt, men ofte skal du måske også løse problemer trin for trin og over tid og så skal du bare have en plan at følge, mens du ellers forsøger at fokusere på andre ting og holde moralen oppe. Hvis du lader din moral falde unødigt, ødelægger du dig selv og øger risikoen for, at du bryder sammen, hvilket skaber unødvendige problemer for dig og andre.

 

Hav konkrete og realistiske planer

Når du på forhånd planlægger, hvordan du kan løse forskellige problemer, der kan opstå, er det vigtigt at være konkret og realistisk. Dette kan f.eks. betyde, at hvis du tænker på, hvordan du skal håndtere et angreb, så burde du måske have forskellige planer for forskellige steder, du teoretisk set kunne blive angrebet. Er der en dør, du kan låse for at blokere angribere, eller en trappeopgang, som det ville være taktisk at kæmpe i? Hvilke numeriske odds og våben skal du belave dig på, og i hvilke situationer ønsker du at udøve så offensivt selvforsvar som muligt? Alle har forskellige grænser og prioriteter her, så det er vigtigt at opstille taktiske regler for dig selv, der er holdbare. Hvis du bare optimistisk fantaserer om, at du vil besejre ti bevæbnede fjender helt alene og ubevæbnet, kunne det ikke regnes som en realistisk plan, som du rent faktisk har gavn af, hvis du skulle ende i sådan en situation for alvor.

En anden situation, som det kan være godt at have en plan for, er hvis chefen indkalder dig til et møde og begynder at sætte spørgsmålstegn ved dine »værdier«. (Professionelt tip: Du indspiller samtalen og underskriver ikke noget afskedigelsespapir!)

Du bør også have navn og nummer på en god advokat, hvis du skulle havne i en situation, hvor du har brug for en offentlig forsvarer. Hvis du ikke selv har haft juridiske problemer før, er der sikkert en kammerat, der kender en advokat, som har gjort det godt i andre sager.

Jo mere praktiske ting du har tænkt igennem, før et problem opstår, jo nemmere bliver det for dig at håndtere problemet.

 

Tag ikke vigtige beslutninger, når du er ude af balance

Især når det kommer til drastiske beslutninger som at opgive sit politiske engagement, er det forkert at træffe sådanne beslutninger midt i en krise, når man er følelsesmæssigt ude af balance og ude af stand til at tænke rationelt og langsigtet. Vent i stedet til tingene falder til ro, og du kan tænke dine beslutninger mere uforstyrret igennem.

Alkohol er en anden ting, der kan påvirke evnen til at træffe gode beslutninger negativt.

Inden du træffer beslutninger i forskellige situationer, er det også vigtigt at have alle fakta til rådighed, hvilket også kan betyde, at du skal vente og lave research. Står du med et juridisk problem, er det f.eks. vigtigt at vide, hvilke rettigheder og forpligtelser du har, og hvordan de relevante love fungerer.

 

Had dine undertrykkere

Når man bliver udsat for undertrykkelse, er der altid nogen eller nogle, der har ansvaret for det. Det er vigtigt, at du hader dine undertrykkere mindst lige så meget, som de hader dig. Deres mål er at ødelægge dit liv og få dig til at stoppe med at være politisk aktiv – lad dem ikke lykkes.

Vær beredt, slå tilbage, kæmp videre!

 

Tag og giv hjælp

Endelig er det vigtigt at understrege vigtigheden af ​​at hjælpe under kriser.

Hvis det ikke er et meget ubetydeligt problem, du har lidt på grund af dit politiske engagement, bør du altid kontakte en kammerat. Det er godt, at andre ved om, hvad du har været udsat for, dels for at de kan støtte dig, og dels for at mønstre kan noteres, og der kan udvikles bedre metoder til at håndtere den aktuelle problemstilling.

Omvendt bør du også altid gøre, hvad du kan for at hjælpe kammerater, der kontakter dig vedrørende problemer, de har oplevet på grund af deres engagement. Vær altid moralsk støttende og tænk over, hvordan du eller andre mennesker, du har kontakt med, praktisk kan hjælpe med det aktuelle problem. Hvis du står op for andre nu, vil andre stå op for dig, når du har brug for hjælp til noget i fremtiden.

 

/Martin Saxlind

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //