Putin beordrer tropper til Øst-Ukraine

UKRAINE: Straks efter at Ruslands præsident Vladimir Putin anerkendte de to udbryderrepublikker i det østlige Ukraine som selvstændige stater, beordrede han russiske styrker ind i området i egenskab af »fredsbevarende styrker«.

Putin har beordret russiske styrker ind i det østlige Ukraine. »Det er gammel russisk område«, hævdede Putin i en tale i mandags. Skærmdump: RT/YouTube.

 

Under en tv-tale mandag aften meddelte Ruslands præsident, Vladimir Putin, at han med øjeblikkelig virkning vil anerkende de to ukrainske regioner Luhansk og Donetsk som selvstændige stater.

– Jeg finder det nødvendigt at træffe en beslutning, som skulle være blevet truffet for længe siden, om øjeblikkeligt at anerkende Folkerepublikkerne Donetsk (DFP) og Luhansk (LFP), sagde Putin under talen.

Nyheden kom, efter at spændingerne mellem Rusland og Ukraine er blevet kraftigt forværret de seneste dage. Rusland har tidligere ment, at en sådan anerkendelse ville forværre situationen, og at status for de to udbryderrepublikker var »en intern ukrainsk affære«.


Vladimir Putin underskriver et dekret, som anerkender Donetsks folkerepublik (DFP) og Luhansk folkerepublik (LFP) som selvstændige stater.

Det har dog ikke været nogen hemmelighed, at de to republikker har været loyale over for – og støttet af – Rusland, selvom Rusland officielt har afvist dette.

Kort efter den direkte tale beordrede Putin også det russiske forsvarsministerium til straks at gå ind med tropper i det østlige Ukraine for at fungere som »fredsbevarende styrker« i Luhansk og Donetsk.

Putin har samtidig beordret udenrigsministeriet til at etablere formelle diplomatiske forbindelser med republikkerne, som efter Ruslands anerkendelse vil blive underlagt strenge sanktioner af blandt andet USA.

Både anerkendelsen af ​​udbryderrepublikkerne og troppebevægelserne ind i, hvad Ukraine betragter som ukrainsk territorium, har måske ikke overraskende mødt kraftige fordømmelser fra NATO’s krigsalliance med allierede.

Verden holder nu vejret, da separatistsoldater i Luhansk og Donetsk de seneste dage har gennemført en større militær mobilisering, mens kampene med ukrainske regeringstropper er genoptaget.

På de sociale medier er der begyndt at dukke billeder op, der siges at vise, hvordan russiske tropper ruller ind i Luhansk og Donetsk.

Med største sandsynlighed er det blot et spørgsmål om tid, inden det kommer til kampe mellem russiske og ukrainske tropper.

 

Nordfront følger udviklingen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //