Putin giver en million rubler til russiske »heltemødre«

RUSLAND: Den dalende befolkningstilvækst har fået Vladimir Putin til at planlægge kontante belønninger til russiske mødre, der får 10 eller flere børn.

Foto: Vladimir Putin. Via Kremlin.ru, CC BY 4.0. Wikimedia Commons.

Vladimir Putin tilbyder russiske mødre en million rubler i kontanter samt en ærestitel, hvis de føder mere end 10 børn. Rusland oplever nemlig en svindende befolkningstilvækst. Det skriver Politikken.

Den russiske leder vil genoplive »Heltemødre«-prisen, der først blev oprettet under den sovjetiske leder Josef Stalin i 1944, og som blev givet til mere end 400.000 kvinder, før den blev skrottet efter Sovjetunionens fald i 1991.

I henhold til dekretet, der blev udstedt i mandags, vil en engangsbetaling på en million rubler (120.000 kr.) blive »tildelt en mor, der er statsborger i Den Russiske Føderation, som har født og opdraget ti eller flere børn, der er statsborgere af Den Russiske Føderation.«

Prisen uddeles på betingelse af, at de øvrige ni børn stadig er i live. Der vil dog blive gjort undtagelser for mødre, hvis børn er døde eller forsvundet »i forsvar for fædrelandet« eller i udførelsen af »militærtjeneste eller civil tjeneste.«

Putin har tidligere rost store familier og deres betydning for Rusland.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Den Unge says:

  Som en selvfølge burde det kun tildeles statsborgere af kaukasisk/hvid race.
  At folket og lederne har ofret beskyttelsen af det dyrebare hvide blod for dagens modereligioner i vore lande er den største katastrofe i verdenshistorien som ej ville kunne omgøres.

  Klanen i Amerika forstod at denne opgave er os så vigtig at de eneste acceptable politiske brands som er værd at beskæftige sig er dem, der er villige til at ofre alt i kampen for vores race. Kun en fanatiker i vores races tjeneste vil med sin viljes kraft kunne løse denne opgave. Der er ingen anden organisation og verdensanskuelse end NMB i dette land som er brugbar på nogen måde. Og derfor tilslutter jeg mig.
  Manden er død, men hans idéer lever videre. Hil sejr.

 • Flere gibs til perkere

 • Jeg er meget bange for tendensen til at tale om Putin som en forsvarer af den hvide race. Denne person fremmer aktivt migration af undermennesker fra Asien til Rusland. Aktivt fremmer blanding mellem racer, siger åbent, at sloganet “Rusland for russerne” er den forkerte nationalisme. Hvis du vil have et klarere eksempel, så er Putin Macron fra Rusland, med Djengis Khans manerer. Og endelig er Putins mor jøde og havde et jødisk efternavn før sit ægteskab.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //