Putin i hårdt angreb på Vesten: »Ting som finder sted er forfærdelige«

RUSLAND: NATO, homolobbyen, omvendt racisme og kapitalisme var nogle af de ting, som den russiske præsident Vladimir Putin kritiserede, da han deltog i dette års udgave af Valdai Discussion Club.

Putin kritiserede vesten under årets udgave av Valdai Discussion Club. Skærmbillede: Youtube/RT.

Ruslands præsident Vladimir Putin deltog for nylig i årets udgave af Valdai Discussion Club i Moskva, som ledes af den russiske tænketank af samme navn.

I den mere end tre timer lange samtale gik Putin til angreb på Vesten, bl.a. for at man aktivt forsøger at rekruttere Ukraine til krigsalliancen NATO.

– I morgen kan vi komme til at se missiler i nærheden af ​​Kharkov, og hvad skal vi gøre ved det? Det er ikke os, der placerer vores missiler der, det er dem, der viser dem frem lige foran os, siger præsidenten, der mener, at et NATO-medlemskab for Ukraine ville udgøre en betydelig sikkerhedstrussel mod Rusland.

Han kritiserede yderligere, at USA ikke vil hjælpe med at stabilisere Afghanistan. Ifølge Putin har USA et stort ansvar i betragtning af, at de invaderede landet for 20 år siden og dermed skabte kaos.

I stedet mener Putin, at ansvaret er faldet på lande som Rusland og Kina, som har lovet at hjælpe Afghanistan. Ifølge Putin bør USA i det mindste returnere de bankkonti og guldreserver til Afghanistan, som de har indefrosset.

»Frygteligt« med kønsskiftepropagandaen

Men Putin kritiserede også kulturen i vesten og langede ud efter homolobbyen, som lærer små børn at sætte spørgsmålstegn ved deres kønsidentitet, samtidig med at de slår ned på alle der kritiserer dagsordenen. Sidstnævnte, mener Putin, er »et skuespil«.

»De, som våger at sige, at mænd og kvinder stadig eksisterer, hvilket er et biologisk faktum, bliver bogstaveligt talt frosset ude«, sagde Putin.

– For slet ikke at tale om, at tingene generelt er forfærdelige. Som når børn lærer fra en tidlig alder, at en dreng bare kan blive en pige og omvendt. Faktum er, at de indoktrinerer dem i de formodede valg, som skal være tilgængelige for alle, samtidig med at de fjerner forældrene fra ligningen og tvinger børn til at træffe deres egne beslutninger, der kan ødelægge deres liv, fortsætter præsidenten.

Ifølge Putin, grænser propagandaen fra homolobbyen, som er rettet mod børn, til en forbrydelse mod menneskeheden. Han sammenligner også lobbyvirksomheden med bolsjevikkernes »nysprog«, der blev brugt af sovjetiske »kulturkrigere« i 1920’erne til at omdanne verdens verdensbillede.

 

Kritiserer antiracisme og kapitalisme

Også den anti-hvide dagsorden i Vesten bliver kritiseret af Putin. Han mener, at kampen mod racisme er »nødvendig og ædel«, men at den har ført til »omvendt racisme« mod hvide.

– I den moderne »cancel culture« bliver det hele til omvendt diskrimination, omvendt racisme. Vi ser med forvirring på, hvordan processen udspiller sig i lande, der har vendt sig til at se sig selv som flagskibe for fremskridt.

Kapitalisme og censur på sociale medier er yderligere fænomener, som Putin mener er bekymrende.

Ifølge Putin kan vi se en »stigende forskel i velstand og muligheder i samfundet i nogle af de rigeste lande i verden«.

Kapitalismen har ifølge Putin mistet sin magt som socialt system. Samtidig advarer han om, at kapitalismen vil føre til en stadig mere ujævn fordeling af verdens ressourcer.

Den russiske præsident kommenterede også på censur på sociale medier og Youtube’s nylige nedlukning af RT i Tyskland.

Ifølge Putin var det en »fejl«, der fortjener et svar. Men indtil videre synes han, at det bedste er at holde lav profil.

– Når det gælder modforanstaltninger, skal vi være forsigtige. Modforanstaltninger kan være kontraproduktive, mener Putin.

Se hele samtalen med Putin på RT’s Youtube-kanal:


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //