Putin: »Vesten har løjet om kornet i Ukraine«

UDLAND: Vesten løj, da de hævdede, at kornet, der blev sendt fra ukrainske havne, var til redning af den tredje verden fra sult. Det siger den russiske præsident Vladimir Putin, der hævder, at næsten alle kornforsendelser, der har forladt ukrainske havne, er gået til rige lande i Europa.

Ruslands præsident, Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

Det var i juli, at Rusland og Ukraine underskrev en kornaftale i Tyrkiet, som betød, at skibe lastet med korn frit kunne forlade ukrainske havne. Aftalen kom efter stort internationalt pres, hvor man i Vesten hævdede, at kornet var nødvendigt for at brødføde den tredje verden under den igangværende fødevarekrise.

Men nu siger den russiske præsident Vladimir Putin, at de lande, der hævdede, at kornet var for fattige lande i den tredje verden, løj. Ifølge Putin er næsten alle skibe, der forlod Ukraine med korn, i henhold til aftalen, i stedet sejlet til Europa.

Mange europæiske nationer handlede i årtier og århundreder tidligere som kolonisatorer, og de handler på samme måde i dag. De narre simpelthen udviklingslandene endnu en gang. Og de fortsætter bedraget, sagde Putin i en tale under dette års udgave af Eastern Economic Forum i Vladivostok.

Moskva har tidligere beskyldt Vesten for at overdrive vigtigheden af ​​det ukrainske korn, og har i stedet hævdet, at det er sanktioner rettet mod handelen med kunstgødning fra Rusland og Hviderusland, der har størst indflydelse på fødevarekrisen.

Ifølge Putin vil Vestens »holdning« til sandheden kun bidrage til at gøre fødevarekrisen værre.

Læs også:
Europa bliver betegnet som en »tredje verdens økonomi«


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //