Racefremmed mand bag livsfarligt røveri på åben gade

MULTIKULTUR: Racefremmed mand overfaldt en gruppe unge mennesker på åben gade og truede dem med en knust flaske til at udleve deres penge.

Tidligt om morgenen den 1. september kort efter klokken fire om morgenen var to unge mænd, begge 20 år, og den enes 20-årige kæreste, på vej hjem fra en bytur i Randers, da de stoppede op i krydset ved Vestergade/Apotekerstræde, oplyser Østjyllands Politi.

Kvinden gik lidt væk fra de to mænd for at ringe efter et lift, da to ukendte mænd pludselig kom helt hen til de to 20-årige mænd og med en aggressiv og truende adfærd forlangte at få deres penge. Da de to 20-årige mænd spurgte hvorfor, blev den ene skubbet omkuld og fik en lussing, mens den anden fik et knytnæveslag i hovedet og blev truet med en glasflaske mod tindingen.

Volden og truslerne fik de to 20-årige mænd til at udlevere, hvad de havde af kontanter – hvilket ikke var meget. Samlet set fik de to røvere et udbytte på ca. 63 kroner.

“Det er en alvorlig forbrydelse at røve tilfældige mennesker på gaden, ligegyldigt hvor mange penge det lykkedes at slippe væk med”, siger anklager Steffen Dam Andersen.

Kort efter overfaldet kom en politipatrulje tilfældigvis kørende forbi og blev stoppet af ofrene, der kunne give et ganske godt signalement af de to gerningsmænd. De satte sig alle tre ind bag i politibilen og kørte med rundt i byen for at se, om de kunne spotte de to gerningsmænd.

Kørt før kl. 04.30 var der gevinst, da de to mænd blev set i Storegade. De forurettede var ikke i tvivl om, at de var gerningsmændene, og de to mænd blev anholdt og sigtet for røveri.

I forbindelse med visitationen af de to mænd fandt betjentene 11 kroner, som de i øvrigt er dømt til at levere tilbage til de forurettede. Ud over fængselsstraffen på ni måneder blev den racefremmede mand, der er tyrkisk statsborger, udvist af landet med et indrejseforbud på seks år.

Kilde:
Lokalavisen


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //