Racefremmede indvandrere som sprængte Skattestyrelsen i København beskrives af medier som svenske

MULTIKULTUR: De to mænd som i august sidste år gennemførte et bombeattentat mod Skattestyrelsen i København er konsekvent blevet beskrevet som svenske i både danske og svenske medier. Det har vist sig, at begge har såkaldt ikke-vestlig indvandrerbaggrund.

Skader efter sprængning af Skattestyrelsen i København. Skærmdump: YouTube.

Gerningsmændene, der er tiltalt for bombeattentatet mod Skattestyrelsen i København, har begge indvandrerbaggrund. På trods af dette har både svenske og danske medier udpeget disse som «svenske», og bombningen er blevet omtalt som en «svensk terrorhandling».

Skattestyrelsen, beliggende i centrum af København, blev udsat for et bombeattentat den 6. august 2019, hvilket resulterede i store skader på både bygningen og de tilstødende lokaler. Eksplosionen bidrog også til Danmarks indførelse af grænsekontrol ved grænsen til Sverige.

Bomben skulle have været transporteret fra Sverige over Øresundsbroen af de to indvandrere, der nu er tiltalt i sagen. De blev arresteret to uger efter bombeattentatet.

Begge attentatmændene, der er mellem 22 og 23 år, har såkaldt ikke-vestlig indvandrerbaggrund, men er konsekvent blevet beskrevet som svenske i både danske og svenske medier. Den ene mand har tyrkisk baggrund og er registreret i Arlöv, en del af byen Malmö i Skåne, mens den anden har arabiske rødder og er registreret på listen for det svenske venstreparti Vänster i kommunestyret. Personen med arabisk oprindelse er tidligere blevet dømt for vold.

Begge voldsmænd har fået svensk statsborgerskab.

Bombeattentatet betragtes af de danske myndigheder som en «terrorlignende» handling, og anklager Lise-Lotte Nilas har udtalt, at straffen således bør blive meget højere.

Kilder:
Nya Dagbladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //