Racefremmede tricktyve udnytter coronafrygt blandt ældre danskere

MASSEINDVANDRING: Tyvene har narret ældre borgere ved at sige, at de skal forklare om brugen af håndsprit og rengøring i hjemmet.

Flere steder i Nordsjælland har der været tilfælde af tricktyverier, hvor tyve har udgivet sig for at være fra sundhedsvæsenet eller hjemmeplejen.

Tyvene har overtalt borgere til at lukke dem ind i deres boliger ved at fortælle, at de kommer på grund af coronavirus og skal vise, hvordan håndsprit virker.

Det skriver Nordsjællands Politi i sin døgnrapport for den 11. til 12 marts.

Et af tricktyverierne fandt sted i Farum onsdag eftermiddag klokken 14.15, hvor en kvinde under dække af at ville forklare om brug af håndsprit skaffede sig adgang til en lejlighed på Ryttergårdsvej.

Da kvinden var gået igen, opdagede den 86-årige kvindelige beboer, at der var stjålet et kontantbeløb samt et bankkort. Kvinden beskrives som 30-35 år, 162 cm høj, almindelig af bygning med langt, sort hår, iført mørkt tøj og dansktalende med accent.

På Ordrupvej i Charlottenlund udgav en kvinde klokken 16.05 sig for at komme fra et hospital for at vise, hvordan man spritter sit hjem korrekt af. Kvinden gik med beboeren, en 80-årig kvinde, ud i køkkenet, mens to mænd gik ind i lejligheden og stjal et pengeskab.

1. til 12 marts.

De kvindelig tricktyv beskrives som udenlandsk af udseende, 160-165 cm høj, almindelig af bygning med brunt hår, dansktalende og iført frakke. De to mænd beskrives som udenlandske af udseende.

Spørg efter legitimation

Også på Jensløvs Tværvej i Charlottenlund blev en beboer udsat for tricktyveri, hvor en kvinde også fortalte, at hun kom for at vise, hvordan man spritter sin bolig af. Den 81-årige mand lukkede hende ved 16-tiden ind i sin bolig og hørte efterfølgende lyde fra stuen, hvorefter kvinden skyndte sig ud af boligen igen.

Her blev formentlig ikke stjålet noget. Kvinden beskrives som cirka 170 cm høj, dansktalende og med brune øjne.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man som udgangspunkt ikke lukker fremmede ind i sin bolig. Venter man besøg af hjemmeplejen men er i tvivl om den person, der står udenfor reelt er fra hjemmeplejen, kan man bede om at se legitimation med navn og ansættelsessted.

KILDE:
TV2Lorry


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • sorte pers ende says:

    Ja, det var så takken til Danmark.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //