Regeringen åbner op for amerikanske soldater på dansk grund

INDLAND: Amerikanske soldater, militært materiel og udstyr på dansk grund kan blive virkelighed efter at statsministeren har indledt forhandlinger med USA.

Temabillede. Foto: CC BY-SA 2.0.

Danmark indleder forhandlinger med USA om et nyt forsvarssamarbejde

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde torsdag.

– Når vi vælger at indlede forhandlingerne med USA, er det et udtryk for, at Danmark skal løfte mere. Med et styrket samarbejde vil USA få bedre mulighed for at være til stede her i Europa, siger statsministeren.

Det kan blandt andet omfatte amerikanske soldater, militært materiel og udstyr på dansk jord, lyder det.

 

Handler ikke om Ukraine-konflikten

Mette Frederiksen understreger, at drøftelserne om et samarbejde har været længe undervejs.

Det er derfor ifølge statsministeren ikke konflikten mellem Rusland og Ukraine, der er anledningen.

– Men det er en understregning af, hvorfor et styrket samarbejde med USA er vigtigt, siger hun.

Det samme påpeger udenrigsminister Jeppe Kofod. Selvom konflikten mellem Rusland og Ukraine fylder meget i øjeblikket, er drøftelserne med USA startet længere tilbage, siger han.

Til spørgsmålet om hvorvidt den nye aftale vil kunne opfattes som en provokation af den russiske præsident, Vladimir Putin, svarer udenrigsministeren:

– Man skal huske på, at det er Rusland, der truer freden i Europa. Det, vi gør i NATO, er, at vi forsvarer os. Det her er ikke kommet i stand på grund af situationen med Rusland og Ukraine, siger han.

 

Forsvarsminister er enig

Den nyudnævnte forsvarsminister, Morten Bødskov, deltager også på pressemødet. Han kalder det »hensigtsmæssigt og nødvendigt«, at der nu skal laves en ny aftale med USA, som blandt andet kan bidrage til en styrket amerikansk tilstedeværelse på lokaliteter i Danmark.

Samtidig påpeger Morten Bødskov, at aftalen vil ske inden for rammerne af Grundloven og Danmarks internationale forpligtelser.

 

Ligner aftale med Norge

Ifølge forsvarsministeren vil der blive tale om en »tilsvarende aftale« som den, USA indgik med Norge i maj 2021.

En samarbejdsaftale, der blandt andet giver USA lov til at flytte ind og bygge på norske militærbaser. Samtidig kan amerikanerne medbringe eget udstyr, uden at Norge nødvendigvis har indsigt i, hvad der importeres.

De amerikanske soldater fik desuden »uhindret adgang« til Norge, hvilket betyder, at de frit kan rejse ind og ud af landet.

Dog skal de ifølge aftalen stadig respektere den norske lovgivning. Det betyder blandt andet på papiret betyder, at USA ikke kan sende hverken atomvåben, landminer eller klyngebomber med soldaterne til Norge.

 

Kilder:
TV2


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Biden og hans jødiske rådgivere og ministre, sender Amerikanske tropper til Danmark hvad kan gå galt !!!

  Jo mere snak om krig med Rusland jo mere frygt og lettere at indføre totalitære tilstande uden folk rigtig gør modstand.

  Mere behov for at beskytte sig mod den onde fjende der vil ødelægge vores Demokrati jo flere penge til våben industrien der bare vil have en fredelig verden hvor alle har det godt.

 • Det gør det da officielt, at Danmark er en amerikansk satellitstat ligesom Polen engang var under USSR

 • Nu er det trusler om krig med Rusland ,vi skal afskrækkes med ,nu da den såkaldte Corona ikke længere afskrækker folk ,må de finde på noget andet . vi skal åbenbart hele tiden trusler med det ene og andet . Nu skal vi besættes af Amerikanske tropper . som skal ha adgang til hele Norden -for at kue os og ødelægge vores såkaldte Demokrati. som jo ikke eksister mere efter den jødiske elskende skrige skinken Mette har sat sig på tronen

 • Demokrati eksisterer ikke længere? Fuck hvor nice, based Mette


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //