Regeringen har bedt FN om igen at få kvoteflygtninge

MASSEINDVANDRING: Efter et par år med et fuldt stop for modtagelsen af kvoteflygtninge beder den tidligere kommunist Mattias Tesfaye nu FN om igen at få både kvoteflygtninge.

Danmarks raceblandede Udlændinge- og integrationsminister og tidligere medlem af Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister, Mattias Tesfaye (S), har orienteret FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR, om, at Danmark igen vil tilbyde kvoteflygtninge genbosættelse i Danmark. Udover at genoptage den generelle kvoteflygtningeordning skal Danmark også tage imod “en mindre gruppe af særligt behandlingskrævende kvoteflygtninge”.

– Her meddelte jeg, at Danmark ønsker at tage imod en mindre gruppe af særligt behandlingskrævende kvoteflygtninge allerede i 2019, lyder det fra Mattias Tesfaye.

Han udtaler videre, at udvælgelsen og modtagelsen af dem involverer en række praktiske skridt, som myndighederne nu vil gå i gang med:

– Det er derfor for tidligt at sige noget om, hvornår de første kvoteflygtninge kan modtages, ligesom det præcise antal for 2019 endnu ikke er fastlagt.

Beslutningen er i tråd med det forståelsespapir, som Socialdemokratiet udarbejdede kort før regeringsdannelsen.

Ud over den behandlingskrævende delgruppe har ministeriet orienteret UNHCR om, at det er regeringens vurdering, at Danmark igen fra 2020 kan genoptage den generelle kvoteflygtningeordning.

Det fremgår også af forståelsespapiret, som dog ikke sætter antal på. Tidligere har den årlige kvote været omkring 500.

Hos UNHCR vækker beslutningen begejstring.

– Med det stigende antal flygtninge, som har et presserende behov for at blive genbosat, er disse solidariske tiltag vigtigere end nogensinde, siger Caroline Bach, talsperson for UNHCR i Nordeuropa.

Hun fortsætter:

– Vi glæder os også over Danmarks beslutning om at modtage flygtninge, der har behov for særlig medicinsk behandling og er klar til at arbejde sammen med ministeriet og diskutere yderligere detaljer om identifikation, udvælgelse og overførsel af flygtninge med særlige helbredsproblemer, som kunne genbosættes i Danmark for at modtage nødvendig behandling.

 

KILDER:
HERNING-FOLKEBLAD


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Håber at han kan lide reb.

  • Scandinavianheritage says:

   Den mest passende form for straf i et evt. Kommede retsopgør efter Folke revolutionen for denne slags forbrydelser må være Radbrækning og derefter på Hjul og stejle.

 • Kim Hansen says:

  Når en fjendtlig racefremmed skubber på for befolkningsudskiftning af danskere, så er der vist ingen tvivl om at danskerne ikke er herre i eget hus.

 • Krautling says:

  Den mørke kælder blev lige en m2 større.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //