Regeringen vil forbyde koranafbrændinger

DANMARK: Den danske regering vil i kølvandet på den seneste tids koranafbrændinger finde en metode hvorpå disse kan ulovliggøres. 

Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen. Foto: News Oresund, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Den danske regering har bedt Justitsministeriets jurister om at finde en måde, hvorpå der kan oprettes et forbud imod koranafbrændinger foran fremmede landes ambassader. Det har regeringen meldt ud efter, at en række muslimske lande har protesteret over den seneste tids afbrændinger af koraner.

– Vi har foretaget en politisk analyse af, at det er i vores alle sammens bedste interesse. Det gælder i forhold til at varetage danske interesser ude i verden, det gælder i forhold til danskernes sikkerhed, og det gælder i særlig grad i den her geopolitiske situation, vi befinder os i, med krig i Ukraine og med nogle lande som Rusland, der er med til at puste til ilden.

Udtaler udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen til Danmarks Radio.

Der er dog endnu ingen tidshorisont for, hvornår regeringen forventer at være klar med et konkret lovforslag.

Regeringens forslag har dog ikke nydt den store opbakning fra Folketingets andre partier. Særligt de borgerlige partier i oppositionen har forholdt sig kritiske overfor en sådan begrænsning af ytringsfriheden. Det er blevet kaldet både et “knæfald” og “at stille sig på den forkerte side af historien.”

Regeringens forslag kan indskrænke ytringsfriheden, vurderer Ditlev Tamm, juraprofessor emeritus, og juraprofessor på Syddansk Universitet Frederik Waage.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • чистый 666 says:

  FØRST OG FREMMESTE “FUCK ISLAM”
  Lars Løkke Rasmussen den landsforræderiske lort, har hørt at han har konverteret til islam(skulle man tro), så Lars smut ned til dine trosfæller med den samme lave IQ som du har Lars.

 • Formaðr says:

  “…det gælder i forhold til danskernes sikkerhed…”
  Danskerenes sikkerhed? Der kommer da optøjer, hvis sådan et forbud når igennem.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //