Regeringen vil genindføre kravet om mundbind

CORONA: Regeringen ønsker igen at indføre coronarestriktioner i blandt andet den kollektive transport og detailhandelen.

Illustrationsbillede. Foto: Touam (Hervé Agnoux) CC BY-SA 4.0.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), flankeret af Statens Serum Instituts Henrik Ullum og Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm, bød tidligere i dag velkommen til dagens pressemøde, hvor han slog fast at regeringen vil følge Epidemikommissionens anbefalinger til restriktioner.

De nye restriktioner træder i kraft mandag 29. november, såfremt de bliver stemt igennem af Folketingets Epidemiudvalg.

For at indføre nye restriktioner skal de godkendes i Epidemiudvalget, hvor der sidder repræsentanter fra alle Folketingets partier. Heunicke har indkaldt udvalget til møde på torsdag klokken 17.

 

Steder hvor der skal benyttes mundbind:

Kollektiv transport – bus, tog, letbane, færge, indenrigsfly og taxa
Detailhandel og engroshandlen – dagligvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, arkader og take-away steder
Liberale serviceerhverv – tatovører, massageklinikker, frisører, solarier
Sundhedssektoren – besøgende, patienter og medarbejdere på sygehuse, klinikker og kommunale sundhedstilbud
Ældreområdet og sociale tilbud – besøgende og ansatte

 

Steder hvor der bliver krav om coronapas:

Statslige arbejdspladser
Uddannelser – Videregående uddannelser, ungdoms- og voksenuddannelser samt sprogcentre
I ældreplejen og sociale tilbud – gælder besøgende
Større forsamlinger – På lokationer, hvor der er over 100 indendørs og 1000 udenfor

 

Negativ coronatest får en kortere varighed

En antigentest (kviktest) er i dag gyldig i 72 timer og en PCR-test er gyldig i 96 timer. Dette ændres til 48 timer for kviktesten og 72 timer for PCR-testen.

 

En stærk vaccineopfordring

Selvom restriktioner er en vej frem til at inddæmme smitten, er det stadig vaccinen, som er supervåbnet, understreger Magnus Heunicke.

En kæmpe tak til jer, der lader jer vaccinere. Det er helt afgørende. Særligt det tredje stik er så vigtigt, så få det nu taget, når indbydelsen kommer, siger han.

Kilder:
TV2
DR


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • De skal vel lige teste hvor mange der stadig er villige til at gå med slave bind der viser hvor lydig folk er, sundheds mæssigt har de ikke den store effekt i følge flere undersøgelser

 • Når hele lortet ENDELIG falder fra hinanden, og europa ligger i borderline ruiner. Så kan vi allesammen rotte os sammen, raceblanderne og deres mørke venner bor i disse zoner, og folk som os bor i andre zoner. Og så kan vi have vores egne love, eget “politi”, og egne regler om man bør gå med mundbind eller ej. Der er massere af no go zones i sverige, nu skal de stærke hvide dropper kontakten til de svage, og så laver vi vores egne NO GO ZONES. Systemet er det europæiske folks største fjende, og vi skal separeres. Intet mundbind, ingen kanyler, ingen skat, hold jer væk hvis i ikke er inviteret, ellers bliver i skudt. En form for regerende bande mentalitet er løsningen på alt dette vanvind, jeg ser frem til vi når dertil, jo før jo bedre!

 • Heksejaegeren says:

  Videnskaben™ har besluttet at du skal tage en booster hver 3 dag, gå med maske under dit visir, afspritte dine hænder hver 5 minut, og få en QR kode tatoveret i panden. Videnskaben™ ønsker dig kun det bedste, det handler om at rede liv.

 • De skal til at tage sig sammen skal de.

 • Jeg hørte i radioen at 90% syntes det var helt ok med at tage lortebind på igen på mandag. Men hvorfor når man så er nede og handle på en lørdag er der en ud af 100 der har den på? Hmmmmmm virke ikke helt rigtigt.

  Tjek også lige den her ud. https://world-signals.com/news/2021/11/23/head-nurse-in-slovenia-vials-of-vaccines-1-2-3-mean-who-will-live-and-who-will-die/


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //