Rusland terrorlister Facebook

Rusland: Meta, der blandt andet ejer Facebook og Instagram, er blevet terrorklassificeret af de russiske myndigheder. Adgangen til nogle af Metas tjenester har tidligere været begrænset i landet.

Meta-chef Mark Zuckerberg. Foto: Anthony Quintano (CC BY 2.0).

Tirsdag blev det kendt, at det russiske bureau Rosfinmonitoring, der overvåger finansielle transaktioner, har opført jøden Mark Zuckerbergs selskab Meta Platforms Inc som en terrororganisation. Meta ejer blandt andet Facebook, Instagram og WhatsApp.

Udmeldingen kom, efter at en russisk domstol i sommer afviste en appel fra Meta, efter at den sociale mediegigant blev dømt for »ekstremistiske aktiviteter« i marts. Metas advokat i Rusland siges at have benægtet, at de engagerede sig i ekstremisme eller gik ind for russofobi.

At Meta nu er klassificeret som en terrororganisation, påvirker dog ikke restriktionerne for virksomhedens tjenester. Det oplyser Rosfinmonitoring, som skriver i en udtalelse, at den, der bruger Metas netværk, ikke bryder loven, og at WhatsApp stadig kan bruges uden begrænsninger.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //