Rusland truer Sverige og Finland – igen

FORSVARSPOLITIK: Det russiske udenrigsministerium advarer om »gengældelsestiltag«, hvis Sverige og Finland går med i NATO.

Kreml, Moskva. Foto: Pavel Kazachkov, (CC BY 2.0).

Rusland har tidligere rettet advarsler mod Sverige og Finland om, at de ville »vedtage militærtekninske tiltag«, hvis et af de to lande sluttede sig til NATO.

I et interview med det russiske nyhedsbureau Interfax præciserer Sergei Belyaev, en højtstående embedsmand i det russiske udenrigsministerium, at advarslen stadig gælder.

– Det er indlysende, at Finlands og Sveriges optagelse i NATO, som primært er en militær organisation, vil få alvorlige militære og politiske konsekvenser, som kræver en revision af hele omfanget af forholdet til disse lande og gengældelsestiltag, siger Beljajev.

Han beskriver Finlands og Sveriges alliancefrihed som »en vigtig faktor til at sikre sikkerhed og stabilitet i Nordeuropa og det europæiske kontinent generelt«.

Han påpeger dog, at Rusland holder de to nabolande under overvågning, da begge arbejder tæt sammen med NATO og deltager i krigsalliancens øvelser, som sker stadig tættere på Ruslands grænser, siger han.

Den svenske statsminister Magdalena Andersson udtalte tidligere på ugen, at NATO-medlemskab ikke burde være relevant for Sverige. På den anden side er der en omfattende debat om NATO-medlemskab i både Sverige og Finland.

Kilder:
Expressen
Nordfront

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //