Russia Today i Donetsk: Ukrainske hær bomber civile

DONETSK: Nyhedstjenesten Russia Today viser i en reportage billeder fra Donetsk, hvor civile og deres hjem bombes sønder og sammen af ukrainsk artilleri.

EU forbød søndag den russiske nyhedstjeneste Russia Todays udsendelser til Europa. Ifølge EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen er Russia Today en del af Ruslands »mediemaskine«, mens EU’s udenrigsrepræsentant Joseph Barell siger, at Russia Today er engageret i »systematisk informationsmanipulation og misinformation«.

En grund til, at Russia Today er forbudt, kan være, at nyhedstjenesten formidler oplysninger, som de vestlige medier forsøger at dække over, for eksempel at den ukrainske hær dræber civile.

En rapport udført af Russia Today handler om, hvordan civile i udbryderrepublikken Donetsk blev fanget mellem to frontlinjer og skudt på af ukrainsk artilleri. Billederne viser omfattende ødelæggelser af civiles hjem samt historier om familiemedlemmer, der døde i bombeattentaterne.

Rapporten fortæller blandt andet om en familie, der blev brændt af artilleriilden, og en mor og datter, der blev dræbt, da de forsøgte at søge ly i kælderen. Familiemedlemmer, pårørende og andre beboere er blevet tvunget til at brænde de døde og »begrave dem som dyr«. Landsbyens indbyggere har nu søgt ly i en skolekælder uden varme og el.
  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Man skal tage propagandaen fra begge sider med et gran salt.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //