Russisk lov mod homopropaganda nu færdig

RUSLAND: En korrigeret version af lovforslaget om fuldstændigt at forbyde homoseksuel propaganda blev fremsat i den russiske statsduma torsdag. Det endelige forslag om at forbyde propaganda for homoseksualitet, kønsskifte og pædofili blev enstemmigt støttet af lovgiverne.

Temabillede. Foto: CC Public Domain.

Vores svenske søsterside Nordfront.se har tidligere rapporteret om et russisk lovforslag om at udvide forbuddet fra 2013 mod spredning af homopropaganda til mindreårige til et generelt forbud.

Loven blev enstemmigt vedtaget af Statsdumaen i oktober, men blev korrigeret af den parlamentariske komite for statsdannelse på grund af en teknikalitet. I den russiske straffelov skelnes der mellem »straffeansvar« og »administrativt ansvar« (bøder), hvilket betyder, at et forslag om, at en overtrædelse af loven skal føre til fængsling, derfor skal fremsættes særskilt, forklarede udvalgsformand Irina Pankina.

I en tilføjelse til det oprindelige forslag lød det, at de, der propaganderer for homoseksualitet eller kønsskifte, skal idømmes op til tre års fængsel og dem, der propaganderer for pædofili, op til fem års fængsel.

Ifølge lovforslagets endelige udformning vil der dog være betydelige bøder til dem, der propaganderer for homoseksualitet eller kønsskifte. Privatpersoner, der bryder loven, kan få bøder svarende til næsten 50.000 kr, og virksomheder og organisationer op til hvad der svarer til næsten 600.000 kr, skriver RT.

Bøderne fordobles desuden, hvis man propaganderer for pædofili, og udlændinge, der bryder loven, vil kunne blive udvist.

 

Ønsker at forsvare Rusland mod »mørket« fra Vesten

I den endelige afstemning stemte alle statsdumaens 397 medlemmer igen ja til lovforslaget. Bagefter takkede statsdumaens formand, Vyacheslav Volodin, parlamentet for den enstemmige støtte og erklærede, at »al propaganda for ikke-traditionelle seksuelle forhold« nu vil »få konsekvenser«.

– Lovgivningen vil beskytte vores børn og landets fremtid mod mørket spredt af USA og europæiske stater, kommenterede Volodin.

USA’s jødiske udenrigsminister Anthony Blinken, der selv indrømmede, at han benytter »enhver lejlighed« til at forsøge at tvinge LGBTQ-dagsordenen på andre lande, siges at have forsøgt at nå Volodin i løbet af dagen. Indtil det sidste forsøgte Blinken at påvirke de russiske lovgivere til at »trække lovforslaget tilbage og respektere menneskerettighederne og alles værdighed«.

Lovforslaget skal dog stadig godkendes af det russiske parlaments overhus og præsident Vladimir Putin. Der er dog intet, der tyder på, at det vil møde nogen modstand.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //