Russisk udenrigsministerium: »Tyskland er besat«

IMPERIALISME: En talsmand for Ruslands udenrigsministerium skildrer et Tyskland besat af USA og beskriver EU-lande som ynkelige NATO-marionetter dansende efter en krigerisk supermagts fløjte.

Maria Zacharova, talsmand for Ruslands udenrigsministerium Foto: Dip Mid RF, Nikita Kotjik (CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons).

Nordfront har tidligere konstateret, at dagens Tyskland er et besat land. Nu drages den konklusion andetsteds fra.

Amerikanske ambassadører giver og har givet ordrer til Berlin, bakket op af amerikansk støvletramp, skriver talsmanden for det russiske udenrigsministerium Maria Zacharova i en udtalelse publiceret i Russia Today (RT) tirsdag.

Hun henviser til USA som »fortsætter med at besætte Tyskland«, mens USAs NATO-allierede »opgav al deres suverænitet og overgav den til Washington«.

Man har, påpeger Zacharova, for eksempel ikke noget at sige i forhold til sager som Nord Stream 2.

I en kommentar til den amerikanske præsident Joe Bidens tale under Tysklands kansler Olaf Scholz’ besøg i Washington i mandags om nedlukning af Nord Stream 2-gasrørledningen, understregede talskvinden, at Berlin forbliver under Washingtons kontrol – længe efter afslutningen på den kolde krig.

Hun minder om, at nutidens besatte Tyskland »huser 30.000 amerikanske tropper« og tilføjer, at »amerikanske diplomater i Tyskland, hvilke skal arbejde der for at forbedre de bilaterale forbindelser, giver ordre til tyske embedsmænd«.

Talsmanden beskriver, hvordan Richard Grenell, der var USA’s ambassadør i Berlin under Trumps præsidentperiode, »bogstaveligt talt gav dem ordrer hver dag om, hvordan de skulle handle i spørgsmål om Nord Stream 2«.

Tyskland behandles »simpelthen som et protektorat« af USA, sagde Zacharova og tilføjede, at det ikke kun kommer til udtryk i en finansiel trussel, men også »støttes af 30.000 amerikanske støvler på jorden«.

Hvorfor Berlin lader sig behandle på denne måde er ifølge Zacharova et relevant spørgsmål at stille de tyske ledere, men faktum er, understreger hun, at det ikke handler om »et forhold mellem ligeværdige«.

Washingtons forskellige forsøg på at forhindre Berlin at købe russisk naturgas via Nord Stream 2’s gasrørledning afslører over for talsmanden en total foragt for fundamentale tyske interesser:

»Tyskland behøver ikke denne gas, fordi de kan lide Rusland eller ønsker at behage os – de har simpelthen brug for den, da det er den, der gøder deres økonomi, det er en ressource, som deres industrielle udvikling er baseret på, den er hvad, de har brug for at leve … så dette er et vigtigt spørgsmål«.

 

Hyklerisk at tale om et frit marked

I stedet, hævder Zacharova, forsøger Washington at tvinge Tyskland til at købe flydende naturgas (LNG) fra USA.

Prisen på amerikansk LNG er dog meget højere, så USA pålagde ifølge hende Tyskland at beskatte befolkningen lidt mere og dermed kompensere for forskellen gennem tilskud.

I denne sammenhæng undrer Zacharova sig over, hvor snakken om et frit marked blev af:

»… Hvilket frit marked taler I om? Og hvilken liberal økonomi? Og hvilken WTO?«

Og hun minder i den sammenhæng om, at det er absurd, at USA har beskyldt Rusland for at ville anvende energi til politisk afpresning.

 

NATOs slavenationer i Europa

Men i Zacharovs øjne er resten af ​​Europa på ingen måde bedre stillet.

Hun peger på den amerikanske måde at beordre sine europæiske NATO-medlemmer til at bruge 2 % af deres BNP på militæret.

»Og de taler til alle på den måde«, fortsætter talsmanden.

Hun kontrasterer de amerikanske NATO-lande med Rusland, Kina og nogle få andre lande, som nægter at lade sig hundse med.

Rusland, understreger Zacharova, nægter at blive adresseret på denne måde:

»Du kan beordre hvem som helst, som accepterer det – men det gør vi ikke, så du tiltaler ikke os på denne måde«, siger hun og slutter:

»Hvis du krænker noget, som ligger i vores interesse og overtræder international lov, vil du erfare modforanstaltninger«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //