Hitler svarer Roosevelt

DAGENS DATO: I april 1939 påstår den amerikanske præsident, Franklin D. Roosevelt, at et stort antal »selvstændige nationer« føler sig truet af tysk politik. Den 28. april 1939 besvarer Hitler disse grove løgne og gør samtidig grin med Roosevelts påståede »fredsarbejde«.

Den 14. april 1939 sendte den amerikanske præsident, Franklin D. Roosevelt, et telegram til Adolf Hitler, hvor han formidlede, at han var bange for at Tyskland lige pludselig skulle angribe »selvstændige nationer«. Dette skete i en periode da 2. Verdenskrig endnu ikke var brudt ud, men mens de store nationer oprustede.

Zionistlakajen Roosevelt, som senere skulle gå ind i krigen mod amerikanernes vilje, havde allerede på dette tidspunkt gjort sig kendt som krigerisk. I telegrammet påstår Roosevelt, at de mange lande han referer til føler sig truet af tysk politik. I virkeligheden var dette blot for at udstille Hitler som krigerisk for hele verden. Mange af landene som Roosevelt refererede til, havde overhovedet ingen grund til at bekymre sig for Tyskland. Allermindst en »selvstændige nation« Palæstina, som allerede var besat – af briterne, USA’s allierede.

Da telegrammet kom frem – noget som først skete da den amerikanske administration havde sørget for at hele verden kendte til indholdet – besluttede Hitler at tage spørgsmålet op i den tyske rigsdag, og derfra sende sit svar til verden. Roosevelts »frække løgne og grove usandheder« besvares derefter i en tale til den tyske rigsdag den 28. april 1939. I Hitlers tale blandes politik med en stor portion humor, da Hitler gør grin med hykleren Roosevelt.

Hitlers svar i den tyske rigsdag i tekstform.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //