Bwalya Sørensen får udbetalt honorarer som løn til sig selv

BLACK LIVES MATTER: Da Bwalya Sørensen deltog i et arrangement hos Kunsthal Charlottenborg var det ikke hendes organisation der modtog betalingen, men i stedet hende selv.

Når talen er faldet på økonomien i den danske udgave af Black Lives Matter, har det i forskellige sammenhænge igen og igen lydt fra lederen Bwalya Sørensen, at alle de penge hun er med til at tjene, går direkte til organisationen. Det er for at sikre at så mange midler som muligt sikres, for at den marxistisk-funderede bevægelse kan opfylde sine politiske ambitioner.

Udtalelser der er faldet til en række medier i forlængelse af, at der har været stor tvivl om, hvordan økonomien er opbygget hos Black Lives Matter. Således er organisationen tidligere blevet afsløret i, at den ikke fulgte indsamlingsreglerne, da der ikke var sket tilmelding til Indsamlingsnævnet i forbindelse med en række demonstrationer. Her kunne deltagerne ifølge forskellige opslag støtte med et kontant bidrag, hvilket eksempelvis kunne ske via mobilepay.

Men nu viser aktindsigter samtidig, at det synes at være Bwalya Sørensen, der selv modtager honorarer, når hun er ude og holde foredrag – og således går pengene ikke direkte Black Lives Matter.

Det fremgår af bilag udleveret af Kunsthal Charlottenborg i forbindelse med et arrangement, der blev afholdt i august måned sidste år. Det under titlen Efterrystelser, hvor fokus var på eksempelvis foredraget Manifestationer af sort ulydighed.

Det blev afholdt af Mai Takawira, der modtog 5.000 kroner for sin indsats. Eller det dobbelt af, hvad Bwalya Sørensen blev aflønnet med for sin deltagelse. Således lød honoraret på 2.500 kroner, hvilket blev udbetalt som løn direkte til Black Lives Matter-lederen selv, og således ikke til hendes organisation.

Kilde:
Journalista


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //