Annoncer med “nazi-symboler” fjernes nu fra Den Blå Avis

KULTURKAMP: Den politiske korrekthed har vundet hos Den Blå Avis, som efter Det Jødiske Samfunds forundring over annoncer med “nazi-symboler”, nu fjerner alle annoncer af denne slags, da disse vækker “særligt store følelser”.

Julekugler med symboler fra en stor tid er blandt de ting som ikke længere må findes på Den Blå Avis (Foto: AP, Screendump fra Telegrafi.com)

Salgsannoncer med nationalsocialistiske flag, julekugler med hagekors og andet med “anstødeligt nazistisk motiv” er blevet forbudt på salgsportalen dba.dk.

En søgning på dba.dk på ordet ”nazi” gav for nogle dage siden 178 resultater, mens ”hagekors” blev nævnt i 95 annoncer.

Men konfronteret med annoncerne har Den Blå Avis valgt at fjerne dem og for fremtiden forbyde salg af genstande med symboler, der relaterer sig til “nazisme”.

Det Jødiske Samfund

Det brede udvalg af nazi-artikler på Den Blå Avis skaber forundring i Det Jødiske Samfund.

»Det er mærkeligt, hvilke klenodier folk finder interesse i at sælge. Klenodier, der er med til at forherlige de mørkeste tider i verdenshistorien. Det undrer os, at DBA vil lægge platform til og formidle salg af den slags ting,« siger politisk chef Jonas Karpantschof. Han »ser meget gerne, at der bliver ryddet op i det.«

– Som udgangspunkt har vi tilladt salg af objekter, der er oprettet under kategorien ”samlinger”, da de har samlerværdi og interesse. Men vi har nu valgt at undtage nazi-items i erkendelse af, at de vækker særligt store følelser og kan virke anstødelige. Vi har derfor fjernet annoncerne, og det vil vi gøre fremover, når vi bliver gjort opmærksom på det, forklarer Den Blå Avis.

På handelssiderne Lauritz.com og qxl.dk, der i 2013 blev købt af Lauritz.com, har man allerede et forbud mod genstande med nazisymboler.

– Lauritz.com ønsker ikke at være salgskanal for våben, militaria og propagandamateriale fra Nazi-tidens Tyskland. Derfor tages effekter med sådanne symboler ikke ind til auktion, skriver auktionshuset på sin hjemmeside.

I 2015 indførte qxl.dk et forbud mod ”varer med hagekors, nazi symboler, eller nazistisk materiale. Frimærker og mønter undtaget.”

Politisk korrekthed

Historiker med speciale i besættelsestiden og museumsinspektør ved Frøslevlejrens Museum Henrik Skov Kristensen kalder dba’s forbud mod nazi-symboler et ”udtryk for politisk korrekthed”.

– Man forsøger at frisere sine meninger, så de ikke støder nogen. Jeg forstår argumentet, men jeg er ikke sikker på, at det er klogt, siger museumsinspektøren.

Folkets reaktion

I artiklen på TV2.dk om forbuddet af salg af objekter med blandt andet hagekors på Den Blå Avis, spørges folk ved en afstemning, om de mener det er den rigtige beslutning, at dba.dk ikke vil tillade annoncer med nazistiske objekter.

6104 personer har dags dato stemt, og resultatet taler sit klare sprog.

Kilder:
TV2
JP

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Heino Himmerbach says:

    sørgeligt at smuk, dekorativ juletræspynt nu ikke engang må sælges privat.. fuckin’ jødelakajer!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //