Martyren Horst Wessel

HISTORIE: Den 23. februar 1930 døde den nationalsocialistiske martyr Horst Wessel efter at være blevet udsat for et attentat af medlemmer af Rote Front i sit hjem i Berlin.

Klik for at forstørre.

Den 9. oktober 1907 blev den nationalsocialistiske martyr Horst Wessel født. Wessel blev tidligt medlem af det nationalsocialistiske tyske arbejderparti (NSDAP) og blev aktiv i Sturmabteilung (SA), hvor han kæmpede på Berlins gader under ledelse af Joseph Goebbels. Gennem sit mod og heltemod indtog han hurtigt en ledende position i SA.

Blandt kommunisterne i Berlin var Wessel både elsket og hadet. Han kunne blandt andet finde på at bryde ind i deres møder og propagandere for nationalsocialismen og på denne måde omvende deres medlemmer. Wessel var kampviljen personificeret og blev de tyske nationalsocialisters største martyr. Et af Wessels digte, »Die Fahne Hoch«, blev tonesat og blev NSDAPs officielle sang og en »anden nationalsang« ved siden af ​​»Deutschlandlied.«

Wessel døde den 23. februar efter at være blevet udsat for et attentat af medlemmer af Rote Front i sit hjem i Berlin. På hospitalet blev Wessel besøgt af Joseph Goebbels. Wessel lå i sengen med et sønderskudt ansigt ventende på døden, men hviskede til Goebbels: »Vi må fortsætte kampen.« Goebbels skrev senere i sin dagbog: Du tapre unge mand. Du vil leve videre med os og tage del i vor sejr.

Nedenfor kan du se et ældre foredrag af Modstandsbevægelsens leder, Simon Lindberg, om Horst Wessels liv og betydning for dem, der kæmper i dag.

Se foredraget:

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //