En «overlever» afsløret som løgner

“HOLOCAUST”: Den 93 årige amerikanske statsborger Joseph Hirt har i flere år rejst rundt til skoler og fortalt om sin tid i koncentrationslejr under Anden Verdenskrig. Nu har en lærer imidlertid afsløret ham som løgner.

Jøden Joseph Hirt har gjort karriere af at lyve om sin fortid i en tysk koncentrationslejr. Det var i 2006, efter at have fået opmærksomhed i avisen Philadelphia’s Inquirer newspaper, át Hirt begyndte at rejse rundt til skoler og fortælle om sin tid i Auschwitz under Anden Verdenskrig.

Ifølge Hirt voksede han op i en jødisk familie i Polen. I 1941 mener Hirt, at han blev kidnappet og sendt til den tyske koncentrationslejr Auschwitz, hvor han fik tatoveret registreringnummer I94517 på armen.

I løbet af sin tid i lejren skal han have undgået de berygtede gaskamre «ved at udgive sig som sygeplejer, og blev sat i arbejde af en læge som selv var fange». Året efter hævder han, at være blevet forvandlet til «et skelet med hud» som kun vejede 20 kilo. Takket være sin lave vægt formåede han at kravle under de elektriske hegn og flygte fra lejren. Hirt plejer under sine fortællinger at vise et billede af en udmagret mand liggende på en båre, og hævder at det er ham selv.

En historielærer ved navn Andrew Reid bestemte sig for, efter at have hørt fortællingen, at efterforske lidt af Hirts tid i Auschwitz. Hvad han fandt ud af var, at Hirt blev interneret i slutningen af krigen. Dette kom han frem til ved at undersøge information fra Auschwitz-Birkenau bymuseum, og det er Hirts tatovering på venstre arm som afslører løgnene. Internerede i arbejdslejren blev først tatoveret på venstre underarm i 1943, og Hirts registreringsnummer tilhører en polsk jøde, som blev interneret i 1944.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //