Den Nordiske Modstandsbevægelse forbydes i Finland

Finland: Højesteret i Åbo, Finland, meddelte fredag at Den Nordiske Modstandsbevægelse forbydes i landet. I en pressemeddelelse fremgår det, at forbuddet beror på at Modstandsbevægelsens virke anses som stridende mod god sædvane. 

I slutningen af sidste år meddelte Birkalands byret, at Den Nordiske Modstandsbevægelses finske gren forbydes i landet. Dommen kom efter en indsigelse fra en politibetjent i det finske politis betyrelse, som hævdede, at organisationens aktiviteter er i strid med “god sædvane”. Byretten stillede sig på politibestyrelsens side, på trods af at at mange mente, at høringen skulle føre til en anden dom.

Da byrettens dom blev anket, trådte forbuddet ikke kraft og intet organisationsforbud har været gældende mens man afventede Åbo appelrets afgørelse.

I fredags meddelte Åbo appelret så, at man stiller sig bag byrettens afgørelse og forbyder Den Nordiske Modstandbevægelses finske gren. Beslutningen er begrundet i, at man finder, at organisationen i Finland “bedriver virksomhed som strider væsentligt mod god skik eller god sædvane”. 

Dommen kan ankes til Højesteret , men vil altså være i effekt indtil Højesteret eventuelt annullerer dommen.

Præcis hvordan forbuddet vil gælde i praksis er i skrivende stud uklart, og ifølge oplysninger givet til Nordfront vil dommen træde i kraft om 60 fra i fredags.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Ved i om organisationen har tænkt sig at holde nogen arrangementer inden forbuddet træder i kraft??
  “… god skik eller god sædvane” – lyder i øvrigt som en gummiparagraf.

 • Bare fordi de har “forbudt” os i Finland betyder ikke at organionen er død i Finland. De skifter navn så det er en “ny” bevægelse og så må de forbyde den også og den næste osv.

  • Så forbyder de også den. Der var flere efterfølgere til National Action men de blev også forbudt. Men jeg håber at medlemmerne i Finland finder en løsning så bevægelsen stadigvæk kommer til at overleve.

   • Jacob Vullum Andersen says:

    Det mest risikable systemet kan gøre er måske at forbyde organisationen, så den på den måde glider bort fra offentlighedens gennemsigtighed og ind i skyggerne som en undergrundsorganisation. På mange måde er dette forbud en god ting, da det har vist systemets sande ansigt. Jeg hører meldinger fra Finland om, at forbuddet har resulteret i, at mange “almindelige mennesker” er blevet mere radikaliseret, efter det er gået op for dem hvordan deres system agerer.

 • Martin H says:

  Det er systemet der forsøger tage modet fra Den Nordiske Modstandsbevægelse, men alle forsøg på at knække os gør os bare smartere og stærkere


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //