Holocaust-kunstner løj om alt

“HOLOCAUST”: En kendt holocaust-kunstner som påstod at have været fange i koncentrationslejr løj til historikere om alt.

Ifølge historikere løj Holocaust-kunstneren om alt.

Holocaust-kunstneren Rosemarie Koczy, som døde i 2007 og forsørgede sig gennem sentimentale historier om livet i koncentrationslejr, løj om alt, viser en ny undersøgelse af hendes liv. Alt fra hendes fortælling til hendes identitet var en løgn.

Fakta, der er gennemgået af historikere, viser utvivlsomt, at den kvinde, som påstod, at hun havde overlevet to koncentrationslejre, aldrig var i nærheden af en lejr. Hertil kommer, at hendes påståede identitet ikke var andet end en ren forfalskning.

Det hele begyndte da historikeren George Möller, som arbejdede på en erindringsbog om hendes liv, blev mistænksom angående hendes påståede identitet. Dette fik Möller til at se nærmere på kunstnerens fortælling, og undersøgelsen ledte Möller frem til detaljerede oplysninger om hendes barndom. I stedet for at have været i en koncentrationslejr, fandt man, at hun kom fra en dysfunktionel familie, og at hun til tider boede på et børnehjem i Münsterland.

En anden ekspert, ved navn Matthias Kordes siger, at man ikke kunne finde hendes navn i nogen som helst dokumentation af koncentrationslejrens fanger. Hvad man dog kunne finde var, at hun fødtes som barn af katolske forældre, og ikke til ungarske jøder.

Nu spekulerer kunstverdenen over hvad de skal gøre med hendes kunst, som blandt andet blev prist af ”kunstlærde” og udstillet på prominente pladser rundt om i verden, blandt andet på Guggenheim-museet i New York og Yad Vashem i Israel.

At hendes kunst bliver fjernet og gemt væk, er dog ikke sikkert. Eksempelvis forsvarer Hans-Jürgen Schwalm, direktør for Kunsthalle Recklinghausen i Tyskland, kunstneren og mener, at ”hun efterlod sig en markant mængde kunst”, og tilføjede, at ingen af hendes kunstværker skildrer hendes eget liv. Fra Holocaust-kunstmuseet Yad Vashem lyder det, at man nu skal se nærmere på disse oplysninger inden man tager en beslutning.

Kilder:
DW


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //