Næsten halvdelen af alle indsatte i fængslerne har ikke-dansk baggrund

SAMFUND: Et markant stigende antal indsatte i landets fængsler og arresthuse er racefremmede, efterkommere eller andre udlændinge uden tilknytning til Danmark. I Københavns Fængsler er etniske danskere i mindretal.

Nye tal fra Kriminalforsorgen viser, at der sidder næsten lige så mange racefremmede, efterkommere og andre udlændinge uden tilknytning til Danmark i landets fængsler og arresthuse, som der er fanger med dansk oprindelse.

56,5 procent af de fængsels-indsatte var i 2017 af dansk oprindelse, og 43,5 procent havde udenlandsk baggrund.

Somalierne og irakerne er to af de største minoritetsgrupper i landets fængsler og arresthuse.

Den store andel racefremmede, efterkommere og andre udlændinge bag lås og slå skyldes blandt andet, at andelen af indsatte med anden etnisk herkomst er steget med mere end 40 procent siden 2005. Mange etniske danskere begår mildere lovovertrædelser, og får derfor mildere domme end personer med udenlandsk baggrund, og afsoner derfor med fodlænke i hjemmet og havner ikke i fængslerne.

Ser man alene på Københavns Fængsler, var fangerne med dansk oprindelse endda i mindretal. Kun 28,7 procent af de indsatte i Københavns Fængsler havde dansk oprindelse i 2017. 43,2 procent var racefremmede, og 28,1 procent var andre udlændinge uden tilknytning til Danmark.

Kilde: EB


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //