Rishi Sunak bliver Storbritanniens premierminister

Storbritannien: Den indiske bankmand Rishi Sunak er udnævnt til Tory-partileder og Storbritanniens premierminister.

Foto: Nummer 10, (CC BY-NC-ND 2.0)
Storbritanniens premierminister Rishi Sunak.

Den kortvarige premierminister Liz Truss blev tvunget til at træde tilbage fra sine minister- og partilederposter efter kraftig kritik af hendes økonomiske politik.

Nu har det konservative Tories-parti i Storbritannien udpeget den indiske bankmand Rishi Sunak som partileder og premierminister.

— Vi har nu brug for stabilitet og sammenhold, og min højeste prioritet er at forene partiet og landet. Det er den eneste måde, vi vil overvinde forhindringerne og bygge et mere velstående land for vores børn og børnebørn, siger inderen under en pressekonference.

Jødisk bank og magtfulde kontakter i Indien
Sunak har tidligere arbejdet i den jødiske investeringsbank Goldman Sachs og er gift med Akshata Murty, datter af den indiske milliardær NR Narayana Murthy med stor indflydelse i Indien. Sunak blev også udnævnt til finansminister under Boris Johnsons tid ved magten.

Den nye leder blev populær, ifølge hvad SVT Nyheter beskriver, under corona-pandemien, da Sunak var en af ​​de ministre, der skulle præsentere økonomiske støttepakker til britiske virksomheder.

Inderen bliver den første ikke-hvide person til at blive premierminister i Storbritannien, hvis man ser bort fra jøden Benjamin Disraeli, der havde posten tilbage i 1860erne til 1880erne, såvel som den første hindu på posten.

Udnævnelsesprocessen
Blandt dem, der stod som partilederkandidater for Tory-partiet, var Penny Mordaunt, som blev vurderet til at være Sunaks hovedkonkurrent til posten. Ifølge avisen The Telegraph manglede Mordaunt dog nogle få medlemmers tillid, og hun opgav sit kandidatur i sidste øjeblik.

Den tidligere premierminister Boris Johnson stillede også op til partilederposten igen, men opgav sit kandidatur tidligere i weekenden.

Det, der står tilbage, før Sunak bliver taget i ed som premierminister, er, at repræsentanten Truss skal bede kong Charles III om at hun kan træde tilbage, og at han skal bede Sunak om at overtage posten. Noget, der forventes at ske på tirsdag.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hvis den almindelige brite havde set deres land ano 2022 tilbage i 1940, så havde de bekæmpet deres egen regering og sluttet sig til tyskerne bagefter. Dette er det rene vanvid.

  • Adålf Hitler med å says:

    Good morning, sirs. Please do not redeem sirs.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //