TV-program om Modstandsbevægelsen

Det var onsdag aften at NRK Brennpunkt sendte et relativt objektivt program om Den Nordiske Modstandsbevægelse. I programmet deltog blandt andre Simon Lindberg, Haakon Forwald, Pär Öberg og Jesse Torniainen.

Leder for Modstandsbevægelsens norske gren, Haakon Forwald, kommenterede i en artikel Brennpunkt-programmet:

– Jeg blev positivt overrasket. Ja, der var enkelte dele jeg var utilfreds med som blandt andet den gyserfilmagtige musik som er gennemgående i hele programmet, samt hvordan enkelte sager subtilt blev vinklet, skrev Forwald.

Programmet er tilgængelig på NRKs net-TV. Tilgængeligheden er ikke geografisk begrænset, og kan således også ses af brugere fra andre lande. Klik HER for at komme til NRKs net-TV.

Efter programmet var afsluttet havde NRK sat en halv time af til at besvare seernes spørgsmål om Den Nordiske Modstandsbevægelse. Ingen repræsentanter fra Modstandsbevægelsen var dog inviteret til at besvare seernes spørgsmål, og i stedet havde NRK hentet «socialantropolog og ekstremismeforsker» Cathrine Moe Thorleifsson, samt «eksperten» Øyvind Strømmen i studiet, sidstnævnte sad med en menorah i baggrunden.

Eksperterne fik i det 30 minutter lange program frit spillerum til at formidle deres syn på Den Nordiske Modstandsbevægelse. Det er nok unødvendigt her at påpege at hovedparten af svarene var baseret på fordomme, antagelser, løgne, overdrivelser og vrangforestillinger om organisationen og nationalsocialismen.

Et af momenterne som Haakon Forwald var meget utilfreds med, var hvordan NRK Brennpunkt fremstillede konfrontationen i Helsinki:

For eksempel så blev der givet mangelfuld information om konfrontationen i Helsinki, hvor aktivist Jesse Torniainen irettesatte meningsmodstanderen Jimi Joonas Karttunen. Det eneste fortællerstemmen nævner er sparket, og dødsfaldet én uge senere, og at Torniainen blev frikendt. Karttunens aggressive adfærd på gaden i Helsinki, hans kriminelle baggrund, hans omfattende misbrug af narkotika og alkohol, eller at han flygtede fra sygehuset og indtog narkotika og alkohol, nævnes ikke med et ord.

Dette er ikke en objektiv eller korrekt fremstilling af sagen, og er noget som vil lede seerne til at drage fejlagtige konklusioner. De sidder tilbage med indtrykket af at Karttunen var en tilfældig forbipasserende, og at Torniainens spark ledte til Karttunens død, og at det kun var tilfældigheder som ledte til at Torniainen blev frikendt.

Denne propaganda-løgn – at aktivisten Torniainen skulle have sparket Karttunen til døde – er noget NRK fortsætter med i torsdagens netudgave af NRK.”

Til venstre: Det mediaskabte billede af Karttunen. Til højre: Virkeligheden.

Artiklen, som baserer sig på Brennpunkt-programmet, blev først publiceret onsdag, men har senere fået ændret overskriften og forsidebilledet flere gange, for at lokke nye læsere til. Hvor den først havde den mere positive overskrift «Vil kæmpe til døden for et nyt Norden», har man i dag ændret til: «Jesse Torniainen sparkede mand ihjel – da sagde finnerne at nok er nok».

Se skærmdump:

Nordfront kan meddele, at eftersom Modstandsbevægelsen ikke var inviteret til at besvare seernes spørgsmål om organisationen efter gårsdagens Brennpunkt-afsnit, så vil Haakon Forwald gå gennem samtlige spørgsmål, og besvare dem i en artikel på Frihetskamp.net.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Når man tænker på det er fjendemedier, så er fremlægningen af Modstandsbevægelsen bedre end forventet. Sagen omkring Karttunen er dog fordrejet til ukendelighed. Hils Sejr

  • Alexander says:

    Jeg så dokumentaren, men det er ikke noget jeg kan bruge til at imponere mine nærmeste som ikke kender til NRM.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //