Stakkels AFA

VENSTRETERRORISME: Gæsteskribent Adam Magnusson skriver her om Donald Trumps forslag om at terrorklassificere ANTIFA i USA.

Efter at Antifa i USA har myrdet og plyndret under optøjerne i Minneapolis, har præsidenten Donald Trump fået nok og er gået ud på Twitter og sagt, at terrororganisationen vil blive terrorklassificeret. Det er tilbage at se, om han gør det, men hvis nogen faktisk kan gøre det, er det Donald Trump. Han er kendt for at gøre ting, som ingen forventer, og i øvrigt venter et valg, hvor han igen må vende sig mod den hvide arbejder- og middelklasse. Jeg forstår, at folk med forbindelser til terroristgruppen i USA, såvel som i Norden, er bekymrede over denne uventede udvikling.

Mennesker, der er tilknyttet AFA, forsøger desperat at gøre det umuligt at forbyde et uformelt netværk, som desuden ikke er udenlandsk, og håber, at de, der ønsker at lovgive mod venstreorienterede terrorister, hopper på den forklaring. Min og mange andres vurdering er, at det er absolut muligt at terrorklassificere dem ved hjælp af Patriot Act. Ligegyldigt hvordan snor sig og taler om en diffus »bevægelse«, så findes der måder, hvis blot viljen eksisterer, og som det ser ud nu, så findes denne vilje.

Hvis ANTIFA terrorklassificeres mister man ikke kun sit varemærke, men kan også risikere at blive udsat for økonomisk repression, man vil ikke kunne få adgang til domæner, det kan blive ulovligt at hænge folk ud på Twitter og meget, meget mere. Teoretisk set kunne man endda blive udsat for tortur. Hvilken sceneændring dette ville blivet for AFA’erne i USA!

En ulempe vil naturligvis være, at dette åbner for, at staten også kan terrorklassificere andre organisationer, især nationale. I kongressen har jøder allerede krævet, at Den Nordiske Modstandsbevægelse terrorklassificeres, dog uden resultater indtil videre. Naturligvis behøver det ikke være, at det næste skridt er mod nationalister, det kan lige så godt være, at klingen rettes mod den ekstreme venstrefløj, og at det vi ser nu, er en reel sceneændring. Uanset hvad, så er nationalister bedre udrustet end den ekstreme venstrefløj til at modstå forbud og kriminalisering. En sådan foranstaltning ville radikalisere kampen, og det vil være til fordel for nationalisterne, mere end den ekstreme venstrefløj, som gennem årtier har gjort sig fuldstændig afhængig af statens støtte.

AFA har i så mange år fået positiv særbehandling og har stort set aldrig været udsat for undertrykkelse overhovedet. Deres terror er derfor åben og udtalt. Repræsentanter for ANTIFA i USA siger åbent, at de bruger vold for at få dem de anser for at være »fascister« til at tie og har anvendt vold selv mod journalister, som undersøger dem. Dette er pr. definition terrorisme. I Minneapolis har man ledt optøjer og delt penge ud til sorte for at få dem til at lave optøjer, hvilket har ført til flere mord. Det er helt rationelt at terrorklassificere dem.

Foto: Public Domain.

Konsekvenserne kan endda blive store for AFA i Norden. Hvis disse ikke forbydes rutinemæssigt (eller at AFA-grupper i Europa forbydes af USA, som udenlandske terrororganisationer, for at begrænse alt samarbejde og finansiering af ANTIFA i USA), så vil få mennesker nok ønske at have forbindelse til AFA eller kende AFA’ere. Da AFA’ere i Norden lærte, at det fremmer ens egen karriere at udføre syreangreb på familier med børn, at man uhindret kan samarbejde med politiet og massemedierne, da er man havnet i en situation, hvor man ikke kan agere uden den direkte eller indirekte støtte fra staten.

Da AFA-leder i Sverige Showan Shattak sammen med en større gruppe af AFA’ere forsøgte at overfalde nationalister, og mislykkedes, stod de store liberale medier bag ham og skildrede ham som en totalt uskyldig feminist, der blev mishandlet af forfærdelige nazister. Ville de samme medier have vovet det, hvis han tilhørte en terrorklassificeret organisation i USA? Havde ABF, der blandt andet ejes af det regerende parti Socialdemokraterna, tilladt Showan at arbejde videre der?

En AFA i Sverige blev taget på fersk gerning da han udførte en attentatbrand mod en noget så forfærdelig nazist, men blev derefter løsladt af politiet på stedet. Ingen andre borgere i Sverige var blevet løsladt i en mordbrandssag, en alvorlig forbrydelse, der kunne resultere i otte års fængsel, men AFA er som bekendt det gode had. De sidder på avisredaktionerne og samarbejder med sikkerhedspolitiet. Men hvad ville der være sket i denne sag, hvis han havde forbindelse til en terrororganisation?

Havde Aftonbladet stadig vovet at have AFA-leder Mathias “Wåg” som forfatter på deres avis? Var der blevet uddelt guldpriser til AFA Doku/Researchgruppen? Hvem ved.

En terrorklassificering havde sandsynligvis knust ANTIFA i USA og decimeret AFA meget i Norden og andre lande. Det havde skabt incitamenter for staters politivæsen til at overvåge og bekæmpe dem, ikke at samarbejde med dem, som det nordiske sikkerhedspoliti gør (det ville have været potentielt ulovligt).

Som et netværk, der i mange år har sluppet afsted med mordforsøg, faktisk endda mord, fordi der er en politisk uvillighed fra politiets side til at efterforske dem, skulle man endda kunne udsætte for ren politisk chikane. Vi kan sandsynligvis være enige om, at meget få af dem, og sandsynligvis ikke mange af deres ledende personer, ville være i stand til at klare en sådan sceneændring.

/Adam Magnusson


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //