Sådan narrede Palæstina den israelske efterretningstjeneste

PALÆSTINA: Israels impotens over for det palæstinensiske angreb skal ses i lyset af den palæstinensiske modstandsbevægelses bevidste og vellykkede strategi overfor den jødiske stat.

Israelsk lederskab negligerede i to år advarsler fra andre landes efterretningstjenester for at stole fuldt ud på deres egen strategi om at “holde skadelige elementer i Gaza i skak” med økonomiske incitamenter. For at forstå denne beslutning skal man ifølge Daily Telegraph tage den palæstinensiske fjendestrategi i betragtning: Palæstina narrede simpelthen den jødiske stat.

Avisen beskriver, hvordan den palæstinensiske modstandsbevægelse utrætteligt vuggede Israel ind i en overbevisning om palæstinensisk krigstræthed, teknisk inkompetence og relativ tilfredshed med, ja endda taknemmelighed for, de udvidede muligheder for at stadig flere Gaza-beboere fik bedre betalte jobs uden for deres eget område. Som et resultat lykkedes det dem bl.a. at minimere den højteknologiske overvågning, de selv blev udsat for, da fjenden undervurderede:

  • dels den palæstinensiske motivation for at gøre modstand,
  • dels deres evne til at opdage aflytningsudstyr, der ikke var tilstrækkelig avanceret.

Som følge heraf kunne de træne angreb på fiktive israelske bosættelser uden nogen overvågning.

Mens israelske myndigheder troede, at de kontrollerede den palæstinensiske modstandsbevægelse gennem økonomiske incitamenter til arbejdere i Gaza, negligerede de advarsler fra andre efterretningstjenester om palæstinensiske soldater der åbenlyst gennemførte militærtræning. Relativt ubemærket kunne Palæstina planlægge et overraskelsesangreb, der markerede det største gennembrud af Israels forsvarslinje siden Yom Kippur-krigen for 50 år siden.

Den massive fejltagelse har allerede sat et enormt presRonen Bar, lederen af den israelske militære efterretningstjeneste Shin Bet, mens anklagerne mod premierminister Benjamin Netanyahu, der erklærede sit land i krig mod den palæstinensiske modstandsbevægelse på angrebsdagens anden dag, forventes at vokse i fremtiden.

— Hamas har brugt en hidtil uset efterretningsstrategi til at vildlede Israel ved at give et offentligt indtryk af, at de hverken er villige eller i stand til at gå ind i direkte kamp eller anden konfrontation med Israel, mens de i virkeligheden har forberedt sig på en massiv offensiv operation, siger “en kilde tæt på gruppen” til Reuters.

Israelske overvågningsdroner har i flere år rutinemæssigt sværmet over den blokerede Gazastribe, og grænsen, der adskiller den fra Israel, overvåges af soldater og kameraer. Efterretningstjenester arbejder også konstant inden for enklaven. Alligevel kunne Hamas pludselig storme israelske byer i et angreb, der involverede bulldozere, fly og motorcykler og omgående dræbe over 800 israelere og kidnappe dusinvis.

En egyptisk sikkerhedstjenestemand hævder, at Egypten, der ofte fungerer som mægler mellem Israel og Hamas, gentagne gange havde advaret Jerusalem om, at “noget stort” var på vej.

— Vi har advaret dem om, hvad denne opbygningsfase pludselig og uden varsel ville føre til, og hvor stor udladningen kunne blive. Men de har konsekvent negligerede sådanne advarsler, siger han.

Israelske embedsmænd havde rettet deres opmærksomhed mod Vestbredden i stedet for mod Gaza, forklarer sikkerhedstjenestemanden. Netanyahus regering består nemlig af tilhængere af jødiske bosættere på Vestbredden, der i de seneste 18 måneder konstant har krævet “sikkerhedsforanstaltninger” i området under en stigende bølge af vold.

Haaretz, Israels største avis i et polariseret Israel, lagde tidligt skylden for al-Aqsastormen helt på Netanyahu i en kommentar, hvor han anklages for “fuldstændig at have fejlet med at identificere farerne” ved at etablere “en regering, der står for annektering og fordrevet” ved at “danne en koalition med yderste højrefløj” og føre en politik, der “åbent ignorerer palæstinensernes eksistens og rettigheder.”

Israelske sikkerhedstjenestemænd indrømmer, at de blev overrasket af et angreb, der var planlagt til at falde sammen i tid med den jødiske sabbat og en religiøs helligdag.

— Dette er vores 9/11,” siger major Nir Dinar, talsmand for Israeli Defence Forces (IDF), og fortsætter:

— De fik os. De overraskede os og kom hurtigt fra flere retninger – fra både luften, landet og havet.

Amir Avivi, en pensioneret israelsk general, hævder at Hamas “gik tilbage til stenalderen” for at undgå, at deres planer blev opdaget. Han forklarer, at Hamas-krigere undgik at bruge telefoner og computere og kun udførte deres intriger i rum, der var nøje undersøgt for kameraer og aflytningsudstyr.

 

Helt åbne øvelser i angreb på en fiktiv bosættelse

Andre aspekter af Hamas’ forberedelser synes mere risikable og endda frækkere. Dette inkluderer oprettelsen af en fiktiv israelsk bosættelse i Gaza, hvor krigere øvede stormingen. En kilde tæt på organisationen siger, at Hamas-krigere optog videoer fra disse øvelser, som muligvis blev misforstået som om, angriberne handlede på vegne af israelsk efterretningstjeneste.

— Israel så dem sikkert, men de var overbevist om, at Hamas ikke var interesserede i at indgå i en konfrontation,” siger kilden.

Andre videoer, der er blevet udgivet af Hamas, viser Air Force Falcon Squadron, skærmflyvningssquadronen, der var involveret i lørdagens angreb, træne forud for angrebet.

 

Israelsk selvbedrag – palæstinensisk snilde

Israel trak sine tropper og bosættere ud af Gaza i 2005, men fortsatte med at overvåge området med både menneskelig og teknisk overvågning. Denne efterretningstjeneste blev ofte af medierne fremstillet som uovervindelig, da der blev rapporteret om drab på Hamas-ledere, undertiden mens de sov, og om aktioner mod hemmelige underjordiske tunneller.

Men lørdagens angreb gik helt under radaren, selvom det var blevet planlagt i måneder og involverede træning og koordinering. Som en del af deres maskeringsstrategi afholdt Hamas sig køligt fra militære operationer mod Israel i de sidste to år, selv når en anden væbnet gruppe i Gaza kaldet Islamisk Jihad udførte angreb.

Denne mærkbare tilbageholdenhed førte til offentlig kritik fra mange tilhængere, der igen forsøgte at skabe indtrykket af, at Hamas havde økonomiske problemer og ikke havde krig i tankerne, forklarer kilden. Israel har længe været stolt af sin evne til at infiltrere islamistiske grupper, men Hamas undlod her at tage hensyn til midlertidige meningsytringer og traf de nødvendige forholdsregler for at sikre, at deres planer ikke lækker ud.

 

Hamas-ledere blev holdt i uvidenhed

Adskillige Hamas-ledere var uvidende om deres organisations planer, og de 1.000 soldater, der blev brugt i lørdagens angreb, havde helt sikkert ingen anelse om det nøjagtige formål med disse øvelser, tilføjer kilden.

Samtidig forsøgte gruppen at overbevise Israel om, at de var mere interesseret i at sørge for, at Gaza-arbejdere, en smal landstrimmel med over to millioner indbyggere, havde adgang til job på den anden side af grænsen, end i at kæmpe mod et overvældende Israel.

Siden krigen mod Hamas i 2021 har Israel stræbt efter at skabe en grundlæggende økonomisk stabilitet i Gaza. Dette har skabt incitamenter for Gazas indbyggere til at arbejde i Israel eller på Vestbredden, hvor lønningerne for bygge-, landbrugs- eller servicejob kan være op til 10 gange højere end derhjemme.

— De fik os til at tro, at de kun var ude efter penge,” klager en israelsk sikkerhedskilde og fortsætter:

— Men hele tiden var de involveret i øvelser, indtil de gjorde oprør.

En anden israelsk sikkerhedskilde siger, at Israel troede, at bevægelsens leder i Gaza, Yahya Al-Sinwar, var beskæftiget med at administrere Gaza “i stedet for at dræbe jøder.”

Samtidig vendte Israel sin opmærksomhed væk fra Hamas, da man engagerede sig helhjertet i oprettelsen af en aftale om normalisering af forholdene med Saudi-Arabien, tilføjer han.

 

Sådan begyndte angrebet

På dagen for selve angrebet brød en 400 mand stærk eliteenhed igennem det befæstede Gaza-hegn ved hjælp af sprængstoffer for at skabe huller, hvorigennem de kunne trænge over på den israelske side.

Efter flere motorcyklers passage blev bulldozere brugt til at udvide hullerne, så styrker, der rejste på firehjulstrukne køretøjer, kunne komme igennem, siger en kilde tæt på gruppen til Reuters.

Kommandosoldater angreb de første israelske forsvarslinjer, plyndrede sovesale for soldater og indtog baser samt hovedkvarteret for Israels militære operation i det sydlige Gaza, siger kilden.

En anden enhed blev brugt til at identificere israelske soldaters positioner og bevægelser og for at overvåge deres hovedkvarter, mens droner blev brugt til at angribe observationsposter og overvåge grænseområdet.

 

Uforsonlig (selv)kritik

Den pensionerede general Yaakov Amidror, en tidligere national sikkerhedsrådgiver for Netanyahu, har udtalt til journalister, at angrebet repræsenterer “en enorm fiasko for efterretningstjenesten og militærapparatet i syd”.

Han påpegede, at nogle af Israels allierede havde sagt, at Hamas “havde fået mere ansvar”.

“Vi begyndte dumt nok at tro, at det var sandt. Så begik vi en fejl. Vi vil ikke begå denne fejl igen, og vi har til hensigt at ødelægge Hamas, langsomt men sikkert.”

Israels manglende forberedelse på Hamas’ angreb betyder ifølge en associeret kollega ved Chatham House “en total kollaps for israelsk efterretningsindsamling” og viser, at landets efterretningstjeneste “definitivt ikke er af tilstrækkelig høj standard”.

Prof. Yossi Mekelberg kommenterer til PA’s nyhedsbureau:

“Hvordan kunne de træne på trods af blokaden, hvordan trænede de skærmflyvere?”

“Selvom [Israel] har investeret milliarder og atter milliarder dollars i at blokere tunneler og bygge et sofistikeret hegn, formåede de stadig at trænge ind i Israel på blot få timer.”

Kontreadmiral Daniel Hagari, talsmand for den israelske hær, erkender, at hæren skylder den israelske offentlighed en forklaring på sikkerhedsmanglerne.

Men han understreger, at det ikke er tiden nu.

“Først kæmper vi, derefter undersøger vi,” fastslår han.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Hvad mon er mest sandsynligt?
  -Hamas (underuddannede 90 IQ arabere der bor i en koncentrationslejr) formåede at øve og gennemføre luftbårne operationer for næsen af IDF (som har noget af verdens mest avancerede isenkram) og Mossad (en efterretningstjeneste som effektivt manipulerer hele verden); eller
  -Hamas er infiltreret af Mossad og det her er endnu et 9/11-agtigt false flag?

  Husk nu: Cui bono?

 • Jøderne er ikke en form for guder, som kan være over alt på en gang hele tiden. De har mange ressourcer, men de er dog begrænsede og jøderne begår fejl. Her er det særligt værd at nævne 3 faktorer, som var afgørende. 1) Israel brugte enorme ressourcer på Iran. 2) Jøderne havde en intern magtkamp for hvilken strategi der bedst opnår deres mål. Og 3) de stærkt undervurderede Hamas, fordi de ikke har gjort noget nævneværdigt i lidt tid.

  Hvis Hamas var infiltreret af Mossad, så ville jøderne ikke have lidt så store og vigtige tab som de gjorde i de første dage af Al-Aqsa-storm, heriblandt mistede de militærbaser, vigtige overvågningsposter og udstyr samt højtstående militær personel. Disse tab er ikke bare symbolske. Det kan du også se at jøderne siger i deres jøde-til-jøde presse; https://www.wionews.com/world/israel-hamas-war-israeli-minister-says-govt-failed-to-protect-citizens-647286

  Så Cui bono (hvem gavner dette)? Dette retmæssige modangreb på Israel gavner en lang række grupper, men heriblandt er hverken Israel, USA eller den internationale jøde. USA var allerede i mangel på ammunition og militært udstyr efter at have givet det til Ukraine, så at endnu en krig starter er ikke i deres interesse på nuværende tidspunkt. Israel har mistet en del, som beskrevet tidligere, og det ligner at de ender i en krig på 2, eller måske endda 3, fronter, hvilket de ikke kan vinde. Den internationale jødedom som helhed har også mistet en masse, heriblandt at utallige statsledere, nyhedskanaler og influencers har måtte smide masken og begynde at slå på krigstommerne for zionisterne.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //