SAS om anti-skandinavisk reklame: “Vi står fuldstændig på mål for de budskaber”

Kultur:  Vi ser det ikke som, at vi indgår i en værdidebat. Vi prøver at kommunikere et budskab som handler om et skandinavisk sammenhold, et skandinavisk fællesskab og nogle skandinaviske værdier, siger Kristoffer Meiner, der er pressechef hos SAS.

Han forsætter “Vi har lavet videoen for at kommunikere, at rejse er noget, der beriger os. Det er det, vi lever af i SAS. Det er noget, der beriger os som mennesker og som samfund. Og vi er enormt stolte af det skandinaviske ophav, vi har, siger han… Vi har et budskab, vi gerne vil kommunikere, og det er, at rejser er noget, der beriger os, og det er noget, som altid har beriget os, og det er noget, som ligger dybt i vores skandinaviske dna”.

Flere versioner på vej

I løbet af dagen blev videoen pillet ned fra SAS’ YouTube-kanal. Men den blev altså ikke fjernet, blot deaktiveret, forklarer Kristoffer Meinert.

Selskabet fik indikationer på, at de var udsat for et koordineret angreb, hvor der på diverse fora blev opfordret til at skrive negative kommentarer til videoen.

Senere blev videoen igen lagt ud, og i eftermiddags udgav SAS en kortere og omklippet version af den. Nu er svaret, at “absolut ingenting” er ægte skandinavisk, ikke med. Kommentarer er slået fra og den har mere end 12 gange så mange dislikes som likes.

Men SAS siger, at det handler ikke om, at de fortrød reklamen oven på den kritiske modtagelse.

“Det er meget normalt, at når man laver sådan en kampagne, så klipper man forskellige versioner. Her er en version, hvor det budskab, vi gerne vil have ud, fremstår endnu tydeligere… Der er ikke noget, vi fortryder. Vi står fuldstændig på mål for de budskaber, vi hele tiden er kommet med” tilføjer Kristoffer Meiner, der fortæller, at der er flere versioner på vej.

Den originale reklame er oppe igen, men kommentarer er slået fra.

Dette er ikke noget Kristoffer Meiner har sagt, men det budskab mange tolkede ud fra reklamen.

KILDE:
DR


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Klam reklame. Og endnu et tegn på at der skal kæmpes. Vores folk, historie og kultur er under angreb..

 • Nordfront platoon is marching by
  SAS has become a pigsty
  Soldiers of Odin is marching by
  Hail Odin is our battle cry
  Odin platoon is marching by
  Marching back to the spiritual sky

 • Christian says:

  Føj! endnu en grund til at boykotte reklamer og massemedia.

 • Meinert…. ikke Meiner!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //