Schweiz forbyder Danmark at sende våben til Ukraine – vil forblive neutral

UKRAINE: Schweiz vil ikke tillade Danmark at sende schweizisk-fremstillede panserkøretøjer til krigen i Ukraine.

 Danmark havde planlagt at sende 20 Piranha III pansrede køretøjer til krigen i Ukraine. Men nu bliver NATO-landet stoppet i at gøre det – af Schweiz! Den schweiziske regering nedlagde fredag ​​veto mod Danmarks anmodning om at eksportere pansrede køretøjer til Ukraine. Det skriver Russia Today.

Grunden til, at Schweiz blander sig i eksporten, er, at panservognene er schweizisk fremstillet, og at Danmark har indgået en aftale med Schweiz om ikke at eksportere schweiziske våben uden godkendelse fra Bern. Schweiz har tidligere nedlagt veto mod et stop for tysk eksport af schweizisk fremstillet ammunition til den tysk-udviklede pansrede antiluftskytskøretøj Gepard.

Selvom Schweiz har tilsluttet sig sanktionerne mod Rusland, som af Rusland tolkes som delvist at opgive sin neutralitetspolitik, viser beslutningen om at nedlægge veto mod eksport af schweizisk fremstillede våben til krigen i Ukraine, at landet ønsker at bevare sin neutralitet.

Ifølge den oprindelige rapport i de schweiziske medier kan det schweiziske forbundsråd dog snart ændre holdning, da flere parlamentsmedlemmer har opfordret til dette og mener, at der er smuthuller i landets ammunitionslov, noget observatører ikke er enige i.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //