SD-politiker melder sig ind i Modstandsbevægelsen

POLITIK: Den tidligere lokalformand for Sverigedemokraterne i Boxholm, Max Fagerstedt, har oplyst, at han nu er medlem af Den Nordiske Modstandsbevægelse. Det sker i kølvandet på et opgør mod Fagerstedt og hans samlever, som Expo startede i sidste måned.

Max Fagerstedt. Foto: Privat

Max Fagerstedt var tidligere formand for Sverigedemokraterne i Boxholm, hvor han var det øverste navn på partilisten og også blev valgt ind i kommunalbestyrelsen ved årets valg. Han blev desuden ansat som politisk sekretær for partiet i Region Östergötland og valgt som medlem af regionsrådet.

I begyndelsen af ​​november gjorde Expo opmærksom på, at Fagerstedts partner havde deltaget i Den Nordiske Modstandsbevægelses seneste lyndemonstration i Oslo. Fagerstedt tog ikke afstand fra sin partner, da venstrefløjsjournalisterne fra Expo kontaktede ham, og han tog heller ikke afstand fra Modstandsbevægelsen, men af ​​respekt for dem, der stemte på Sverigedemokraterne, valgte han at frasige sig sit mandat.

I en artikel på Motståndsrörelsen.se meddelte Fagerstedt, at han nu er medlem af Den Nordiske Modstandsbevægelse, og at han i al hemmelighed har sympatiseret med organisationen i lang tid. I artiklen skriver Fagerstedt om, hvordan truslen for at blive hængt ud i medierne bruges til at skræmme folk væk fra Modstandsbevægelsen:

Frygten driver dig til at omfavne et midtvejs politisk alternativ som Sverigedemokraterne eller til at melde dig ind i en eller anden svensk interesseforening i stedet for. Sådan var det i hvert fald for mig. I to år arbejdede jeg for Sverigedemokraterne på regionalt plan, hvor jeg kunne være vidne til, hvordan både politikere og politiske medarbejdere blot er passive. I denne periode var jeg oplyst omkring det jødiske spørgsmål, racebevidst og fulgte aktivt Modstandsbevægelsen, men valgte alligevel at tie om, hvad jeg så. Dels fordi det var praktisk, men også for ikke at blive hængt ud i medierne eller – som jeg så det dengang – bringe skam over familien. […]

I flere år havde jeg reflekteret over, hvordan jeg ville håndtere at blive hængt ud i medierne. Hvordan ville jeg reagere? Hvad ville der ske med min familie? Hvordan ville mine fremtidige jobmuligheder være? Men når det kom til stykket, altså da Expo ringede og spurgte om min partners deltagelse i Oslo-aktiviteten, så faldt der ro over mig. Det er ude – jeg kan være åben nationalsocialist uden at føle skam over det! Jeg troede aldrig, det ville være så nemt, at det ville føles så godt at blive hængt ud.

Vedrørende Sverigedemokraterne betegner han partiet som »moralsk forfaldent i mange henseender« og nævner blandt andet forræderiet i NATO-spørgsmålet, og hvordan unge kvinder, der vil forfølge en politisk karriere inden for SD, bliver udnyttet af ældre mænd med magt. Han nævner dog, at der faktisk stadig er mange gode kræfter i partiet, hvilket Fredrik Vejdeland også påpegede for nylig i en artikel med råd til Sverigedemokrater.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //