»Sejrsdagen« på Den Røde Plads – Putin holdt tale

RUSLAND: Den 9. maj fejrede Rusland Sovjetunionens sejr over Det Tredje Rige under Anden Verdenskrig. Præsident Vladimir Putin holdt en tale om krigen i Ukraine.

Ruslands præsident, Vladimir Putin holder tale i Moskva. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

Den 9. maj blev den traditionelle fejring af »Sejrsdagen« afholdt i Moskva, hvor man fejrede, at det kommunistisk-styrede Sovjetunionen besejrede Det Tredje Rige under Anden Verdenskrig. I Rusland er det kendt som »Den Store Fædrelandskrig«.

Som sædvanlig blev der afholdt en stor militærparade på Den Røde Plads i Moskva. Ifølge russiske RT marcherede op til 11.000 soldater forbi, efterfulgt af over 100 pansrede køretøjer. Den traditionelle flyopvisning måtte aflyses på grund af dårlige vejrforhold.

Alle grene af de russiske væbnede styrker deltog i militærparaden. Forskellige former for militærdemonstrationer fandt også sted i St. Petersborg og andre russiske byer.

 

Præsident Vladimir Putin holdt tale

Landets præsident Vladimir Putin holdt en tale til nationen, hvor han talte om Anden Verdenskrig og den igangværende konflikt i Ukraine.

Da de danske medier kun har offentliggjort udklippede dele af talen, har Nordfront valgt at genudgive talen i sin helhed fra en engelsk oversættelse, så avisens læsere kan danne sig deres egen mening.

Talen blev holdt på Den Røde Plads i Moskva og er omkring 10 minutter lang.

Putin forsøgte at koble Sovjetunionens krig under Josef Stalin mod Det Tredje Rige til den såkaldte militære specialoperation, som Rusland i dag udfører i Ukraine, da både Det Tredje Rige og Ukraine er styret af »nazister«, ifølge Putin.

Den 9. maj 1945 er gået over i verdenshistorien for evigt, som en triumf for vores Sovjetunionens sammenhold. Vores sammenhold og åndelige kraft.

Under talen gik Putin hårdt til angreb på NATO, som han mener afviste alle russiske initiativer til en fredelig løsning på problemerne i Ukraine. »NATO-alliancen flyttede tropper til vores naboland og skabte en uacceptabel trussel mod os, lige ved vores grænse«, tordnede Putin.

Men det var også en yderst patriotisk tale, hvor Putin talte om Ruslands kærlighed til og forsvar af fædrelandet og sammenlignede landet med europæiske lande, der ifølge Putin, gang på gang bukker under for amerikanske interesser.

Men vi er et helt andet land, Rusland er af en anden karakter. Vi vil aldrig opgive vores kærlighed til vores fædreland, vores tro og vores traditionelle værdier, vores forfædres traditioner og vores respekt for forskellige kulturer, sagde Putin og fortsatte:

Men i Vesten besluttede man at afskaffe sådanne værdier. Således moralsk degenerering.

Putin gik hårdt til angreb på Vesten, fordi de ifølge ham ikke længere fejrer sejren over Det Tredje Rige. Han påstod også, at der var amerikanske veteraner fra Anden Verdenskrig, som gerne ville deltage i paraden i Moskva, men ikke fik lov til det.

Men i skal vide, at vi er stolte af jeres heltemod og jeres bidrag til den fælles sejr. Vi ærer alle de allierede styrkers krigere, briterne, franskmændene, amerikanerne, partisanerne fra Kina, alle dem, der besejrede nazismen og militarismen.

Læs også:
Hvad i alverden mener Putin?
Putins krigsforklaring: »Den vestlige blok er et imperium af løgne«

Kilde:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //