Selvforsvarstips til kvinder

SELVFORSVAR: Nordfront oplister i denne artikel vigtige og effektive selvforsvarstips for kvinder (og mænd).

I anledningen af den mærke tid vi går i møde, og dermed også en mere usikker tid for især kvinder i tidens multikulturelle samfund, byder Nordfront i denne artikel på en række selvforsvarstips.

I et rask samfund havde befolkningen ikke behøvet at bekymre sig om masseovergreb, gruppe- og overfaldsvoldtægter, gaderøverier og andet. Desværre lever vi ikke i et rask samfund, men i et såkaldt multikulturelt, og i stigende grad dekadent, samfund, hvor overskrifter, som indeholder ord som røveri, overfaldsvoldtægt eller gruppevoldtægt, bliver mere og mere almindelige i det daglige nyhedsbillede.

Nedenfor har vi oplistet en række forebyggende tip, samt råd om, hvad man kan gøre, hvis man bliver angrebet. Ud over dette bør man naturligvis engagere sig i Den Nordiske Modstandsbevægelse og kæmpe for et bedre samfund!

Læs også: Modstandsbevægelsen rekrutterer


Forebyggende tiltag

Træning

Jo stærkere og sundere du er, jo bedre kan du forsvare dig selv. Jo mere du har trænet i at give og modtage slag, jo bedre vil du være i stand til at håndtere en selvforsvarssituation. Det er indlysende, men din forberedelse på disse to punkter er også afgørende i en nødsituation, og det er derfor, de stadig skal behandles først. Blot sparsom træning kan være afgørende og få dig til at komme ud af en situation uskadt, der ellers kunne ende dårligt.

Improviserede våben

Et våben øger dit voldspotentiale og afskrækker potentielle angribere. Mange våben er ulovlige at bære på offentlige steder, hvilket betyder, at de, som bryder loven og fortsat bevæbner sig, har en fordel i en fysisk konflikt. Hvis man ser på lovlige alternativer, kan mange hverdagsting bruges som improviserede våben. Glasflasker, paraplyer, sammenrullede aviser, nøgler, kuglepenne, sneskovle – i princippet kan alt, hvad der enten er hårdt, spids eller giver armen længere rækkevidde, svinges eller kastes mod en angriber.

Gå aldrig alene

Normale forbrydere vælger nemme ofre, og mennesker i grupper bliver automatisk sværere at angribe.

Se bestemt og selvsikker ud

Forbrydere vælger som sagt ofre som ser ud til ikke at kunne forsvare sig. Ser du urolig og nervøs ud øges derfor risikoen for, at nogen angriber dig, sammenlignet med hvis du udstråler ro og selvsikkerhed.

Vær årvågen

Ved at være årvågen på dine omgivelser kan du minimere de risici du tager. Folketomme steder er eksempler på risikosteder, som man helt enkelt bør vælge at undgå.

Ring efter hjælp

Hvis du føler dig truet af en mand eller gruppe af mænd kan du ringe til din mand/kæreste eller en mandlig bekendt og bede ham om at komme dig i møde. Blot ved at tale i telefon kan visse potentielle angribere afskrækkes.

Hold fremmede på afstand

Hold fremmede mænd på afstand, så de ikke kan overraske dig. Vær høflig, men kortfattet og bestemt hvis suspekte mænd begynder at tale med dig i et område, hvor voldtægt kunne blive begået. Sig at du skal møde din mand/kæreste og gå derfra. Mange forbrydere fanger deres ofres opmærksomhed ved at starte en samtale med dem og forsøger at distrahere dem med spørgsmål eller lignende, før de fysisk går til angreb.

Hvis et overgreb begynder

Råb efter hjælp og løb

Forsøg at tiltrække opmærksomhed ved at lave spektakel, og prøv ikke at løbe uden mål og mening, men i retning af grupper af mennesker, der kan hjælpe dig. I mange situationer må man dog uskadeliggøre angriberen, inden man kan flygte; det er ikke en god ide at vende ryggen til en person, der stormer mod dig, hvis du ikke kan nå at løbe nogen steder – i denne situation må du blive og gå i modangreb!

Stå op og hold afstand

En voldtægtsmand til forsøge at holde sit tiltænkte offer fast på jorden. Dit mål er derfor at holde voldtægtsmanden på afstand og dig selv stående oprejst, så du kan løbe fra stedet så snart det er muligt.

Angreb er det bedste forsvar

En person som kun forsvarer sig vil før eller siden blive alvorligt såret af en person som konstant angriber. Det rækker altså ikke kun at holde afstand og forsvarer sig, du må ved et overfald være offensiv og gang på gang forsøge at skade din angriber! Kun ved at skade angriberen kan du få ham til at afbryde overfaldet, så du kan flygte fra stedet. Hvis du ikke ved hvad du skal gøre, er det bedre at vifte med armene som en vindmølle mod angriberen, end ikke at gøre noget overhovedet.

Brug våben

Sørg for at tage eventuelle våben op af lommen før du er blevet fysisk angrebet, ellers er der en stor risiko for, at du taber kampen før du overhovedet når at trække dit våben. Selv hvis du gennem din våbenbesiddelse begår et lovbrud, kan det ved et overfald være lovligt at bruge våbenet til selvforsvar, hvis det er nødvendigt. Hvis du ikke har et våben på dig, se om der findes objekter i dine omgivelser som kan bruges som improviserede våben.

Brug ikke greb og låsegreb

En almindelig stærk kvinde kan ikke regne med at kunne vinde en brydekamp med en voldtægtsmand,da mænd som regel er stærkere end kvinder, så sæt ikke din lid til finurlige greb. En anden ulempe med greb er, at det er defensive kampmetoder, med mindre du ikke brækker et ben eller forårsager en anden smertefremkaldende skade. Så greb i sig selv løser ikke en situation, når dit mål er at flygte fra stedet og væk fra din angriber.

Slå med åbne hænder

Det er ofte bedst at slå med åbne hænder, da det er let at brække sine egne fingre hvis man slår en knytnæve mod for eksempel en hovedskal på en voldtægtsmand. Slå med håndleddet mod kæben (en kuglestøds-lignende bevægelse) med din stærke hånd, eller slå med den forreste hånds fingerspidser mod øjnene. Halsen og mellemgulvet er to andre mål at slå efter, og man kan også bruge en en knytnæves underside for hurtigt at hamre flere slag mod en fjende. Hvis angriberen kommer for tæt på, kan albuer være mere effektive end slag med hænderne.

Spark lavt

Høje og avancerede sparketeknikker er ikke at anbefale, specielt hvis du ikke træner en kampsport, hvor sådanne spark øves. Fokuser i stedet på at sparke lavt. Spark mod skinneben kan gøre ondt, og spark som rammer rigtigt på knæ kan forårsage alvorlig skade. Er du havnet tæt på din angriber kan du stampe han på foden eller forsøge at give ham et knæ i skridtet.

Brug beskidte tricks

Specielt hvis angriberen er kommet tæt på dig og taget kvælertag eller lignende, gælder det om at bruge metoder som er forbudt i kampsport eller ses som «beskidte» i et hæderligt slagsmål mellem to mænd. Foruden et knæ i skridtet eller at tage i testiklerne, kan man trække en angriber i håret, presse pege- og langfinger ind i halshulen, presse tommelfingrene ind i øjnene, slå med skålformede hænder mod ørerne, bide i halsen eller ørerne eller forsøge at brække en finger, hvis angriberen holder i dig og du nemt kan gribe fat i en. At forsøge at kvæle tilbage med sit eget kvælertag er ineffektivt. Hvis en angriber kvæler dig skal du i stedet forsøge at fremkalde en hurtig, intensiv smerte med nogle ag de nævnte metoder.

Rent generelt er dit mål at slå angriberen bevidstløs, forårsage ham lammende smerte eller skader, som reducerer hans evne til at slås eller løbe . Enten skal din voldelige modstand knuse angriberens vilje til at angribe dig eller hans evne til at gøre det, så du risikofrit kan flygte til sikkerhed. For at du kan klare dette må du være mere motiveret, mere brutal og mere aggressiv end angriberen.

OBS: Nordfront opfordrer ingen til at begå lovbrud, men vi opfordrer alle nordiske kvinder til at beskytte sig mod såvel indenlandske som importerede voldtægtsmænd og andre kriminelle. For at vide hvad der er lovligt og ulovligt i Danmark bør man læse om begreber som nødret, nødværge, civil anholdelse, «knivloven» osv.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Virkelig godt skrevet. Jeg kan næsten ikke tilføje noget andet end at danske kvinder virkelig skal se det i øjnene at det her bliver nødvendigt, selv for dem der endnu render rundt og føler sig trygge. Det er ikke en dårlig ide at være i stand til at forsvare sig selv med den nutid vi er i, og den fremtid vi går i møde.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //