Shell Oil opmuntrer til anti-hvid diskriminering

ANTI-HVIDHED: I denne artikel publiceret på National Justice oplyser Eric Striker om den uetiske og anti-hvide politik hos Shell Oil.

Den kapitalistiske omfavnelse af eksplicit anti-hvid politik accelererer i Shell Oil, som også er en fremtrædende sponsor af Nikole Hannah-Jones’ «1619-projekt».

1619-projektet er en anti-hvid propagandakampagne, der søger at omskrive amerikansk historie ved at sætte afroamerikanere i centrum. Projektets åbenlyse anti-hvide natur er så absurd, at det endda har mødt modstand i etablerede medier.

At være en passiv sponsor af anti-hvide projekter er imidlertid ikke længere tilstrækkelig for selskabet Shell Oil. En intern e-mail lækket til «National Justice» af selskabets præsident Gretchen Watkins med titlen «The Shell US Racial Diversity, Equity, And Inclusion Plan» åbner med en «Black Lives Matter»-påvirket fortælling omkring George Floyds, Breonnas Taylors og Ahmaud Arberys dødsfald, som ikke har rødder i virkeligheden.

I henhold til Shell-planen vil alle ansatte i selskabet være forpligtet til at gennemføre et såkaldt «hvidt privilegium og anti-racistisk interventionsprogram» inden 2021. Det multinationale selskab har også meddelt, at det vil øremærke en dag dedikeret til «mangfoldighed og inklusion» som vil fokusere på «social retfærdighed», et initiativ til at øge donationer fra en række venstreorienterede grupper og en forsyningskædepolitik, der racemæssigt privilegerer ikke-hvide leverandører.

Det mest ekstreme af disse nye initiativer har at gøre med «performance metrics». At gøre en indsats for at ansætte færre hvide mennesker uanset fortjeneste vil nu være en del af ledelsens «Key Performance Indicator» (KPI). Ifølge en kilde med kendskab til Shells interne kultur straffes eller belønnes medarbejdere baseret på KPI-placeringer. Denne politik stimulerer således økonomisk den racemæssige udelukkelse af hvide.

Dokumentet gør det klart, at det ikke er frivilligt at deltage i denne aktivisme mod sin egen race og samvittighed. At tvinge hvide arbejdere til at udholde racediskrimination på arbejdspladsen er blevet allestedsnærværende i det amerikanske liv, selv i industrier, der ikke er kendt for at være politiske, såsom olieindustrien.

Royal Dutch Shell, moderselskabet til Shell Oil, modtager næsten en milliard dollars i føderale kontrakter hvert år. Teknisk set er Shells handlinger en grov krænkelse af præsident Trumps «executive order on Combating Race and Sex Stereotyping». Imidlertid har de selskaber, der indgår kontrakt med den føderale regering, trodset ordren og afvist den som en tom og meningsløs valgstrategi for at indsamle stemmer.

Kilder:
The American Conservative
Shell-dokument


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lars Kruse says:

    He’d hun Gretchen Watkins? Hvad I helvede kan vi forvente os af en kvinde i chefsposition?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //